Tweedehandsbeurs Gezinsbond gaat digitaal

Normaliter zou 8 november de Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond Petegem-aan-de-Leie plaats vinden. “Nog vooraleer beslist werd om alle gemeenschapszalen te sluiten, hakten we al de knoop door omdat Ter Wilgen te klein was en we een toch een veilig alternatief wilden bieden. Daarom organiseren we dit digitaal.”, zegt voorzitter Geert Vander Beken. 

Natuurlijk bestaan er allerlei sites waar je tweedehandsspullen kunt kopen en verkopen. Maar vaak is dit net iets te ver rijden of heb je als verkoper niet de tijd om daar continu mee bezig te zijn. “Daarom houden we dit beperkt in tijd en in afstand. Op één weekend (6/11 tem 8/11) en voor alle jonge gezinnen uit de buurt. Bovendien is het gratis voor koper en verkoper! Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen.”

“We maakten hiervoor een Facebookgroep aan. Verkopers kunnen hun items in verschillende albums plaatsen met een foto, omschrijving en vraagprijs.” Zo kunnen kopers heel gericht gaan zoeken. Geïnteresseerden reageren op de foto met hun bod. Zondag 8 november om 16 uur stopt het bieden en kunnen verkoper en de hoogste bieder de koop afronden.

“We haalden de mosterd bij een collega-afdeling en daar is dat vrij goed gelukt. Als vereniging moeten we in deze corona-tijden creatief zijn!”, lacht Geert die de moed niet laat zakken.

De kinderfuif die op 7 november gepland was, is wel geannuleerd. En ondertussen zijn we de Sint een cursus ‘videochatten’ aan het geven. Zo kan hij ook digitaal op bezoek komen bij onze kinderen!Alle info over de digitale Tweedehandsbeurs vind je op https://www.facebook.com/gezinsbondpetegem

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...