Afhaal slaatjes in corona tijden.

Wie ons volgt op Instagram zal onze stories al eens opgemerkt hebben. Zo vroegen we onze insta-volgers via een story-vraag waar we slaatjes konden afhalen in Deinze. Een klein succesje want onze volgers tipten ons 6 saladebars in een half uur tijd, 6 maar? Ja, dezelfde namen kwamen telkens terug maar ook sommige verrassende, lees hieronder onze feel good afhaalstory in Deinze.

Rond 11u30 reden we richting Maaigemdijk om er de herfst te bewonderen.
Checkt da af!

Tijdens onze herfstwandeling over het “Vermaercke”-brugje kregen we al snel een klein hongerke en kwamen we met het lumineuze idee om een slaatje te eten, maar om zelf te koken? Nee, dat zagen we niet zitten, dus vroegen we aan jullie foodies met een hart voor #Deinze en een maag voor lekker eten of was het een hart voor onze horeca en den buik vol van corona:

Deinze, waar kunnen we deze middag slaatjes oppikken? #slaatjestest

Instagram DeinzeOnline

Onze tocht startten we bij Tartelier, de foodplek was ons als eerste meegedeeld 2 minuten na de vraagstelling via story en we volgen onze volgers in alles wat ze ons zeggen 🙂

Allright let’s do this.

Tartelier
Verse slaatjes, verse quiches, taarten, ….

Heyy An, alles goed, … Altijd leuk om bij An langs te gaan, leuke vlotte babbel en je voelt je er snel thuis. Met trots stelde An haar vers gemaakte producten uit haar toonbank voor, eerlijk we konden het allemaal opeten 🙂 maar wisten niet waar onze volgers ons overal gingen naar toe sturen. Dus kozen we voor de veilige weg een slaatje met kip en zalige noten en kruiden. Helaas konden we de quiches niet weerstaan en hebben er dan meer eentje meegenomen voor het thuisfront “familiemannen dat we zijn, uhum”
Wie ook een vers slaatje, quiche of lekker gebak wil kan langs gaan in de Kapellestraat 99, 9800 Deinze (Google Maps). Tartelier is open van woensdag tem zaterdag
Website Tartelier – Bestellen kan je hier https://www.tartelier.be/bestellen/

Kapellestraat 99, 9800 Deinze, Email: [email protected], Google Maps

De Smullerie Astene
Belegde broodjes, slaatjes, koudepasta, soep en wraps

De tweede slaatjesplek die onze instavolgers stuurden was De Smullerie, gelukkig dicht in de buurt van Tartelier. Deze afhaalplek langs de grote baan in Astene kenden we al van de lekkere belegde broodjes maar we hadden er nog nooit een slaatje besteld. Voor alles dus een eerste keer en zo vroegen we eentje met geitenkaas zonder spek. We vertelden Katrien dat onze volgers zeiden dat ze top slaatjes hadden. Het team van De Smullerie konden het complimentje appreciëren en werkten verder aan een bestelling voor een bedrijf en ons slaatje. The vibe zat zeker goed en er was een toffe werksfeer. Leuk om Katrien te zien shinen achter haar toog en haar team aan te sturen.
Facebook De Smullerie

Dorpsstraat 93, 9800 Deinze, Google Maps

Foodbart Deinze
Hamburgers, wraps en salades 7 op 7 gratis levering in 9800

Het derde plekje waar we naar toe gestuurd werden was Foodbart, misschien wel de bedrijvigste foodbar van centrum Deinze die onlangs nog een elektrische Smart kocht om zijn leveringen (7 op 7 en gratis) aan huis of bedrijven in 9800 te brengen. Toen we binnenkwamen zagen we Bart in KSA hemd 🙂 juist Bart was ooit nog hoofdleider van KSA Deinze-Astene en het was die dag Dag van de Jeugdbeweging :). Het slaatje dat we kozen was een stevige Griekse pastasalade, deze woog maar liefst 748g, de andere slaatjes wogen gemiddeld 380 à 500g. Leuk extraatje op de salade was de geprinte hostie met Innocent by Foodbart. Wie ook een slaatje, burger, wrap wil bestellen kan dit gemakkelijk 7 op 7 via foodbart’s webshop : https://foodbart.htonline.be/nl/shop betalen kan bij afhaal of via de shop, ik denk dat hij ook de enige is die dat heeft. Volg Foodbart zijn insta-adventures op Instagram Foodbart

Kortrijksestraat 4, 9800 Deinze, Google Maps

Happetijt Deinze
Focaccia’s, slaatjes, wraps Hapjes en tapasschotels, broodplanken, quiches, tortilla´s, tapasbuffetten, koude buffetten, brunch

Het vierde plekje dat we mochten bezoeken was Happetijt, Sarah was aangenaam verrast dat we langs kwamen en vooral dat onze volgers haar zaak aanbevolen, als je goed kijkt op de foto zie je blozende kaakjes en pretoogjes . We vroegen een slaatje met zalm en dat zag er echt super uit, met trots toonde ze de mooie verse sneden zalm in een iets hoger bakje dan de andere afhaalslaatjes. Met Sarah en haar werknemer hadden we een fijne babbel, al snel ging het over voetbal, ja Sarah en voetbal dat is een match :). Nee, Sarah vertelde dat ze het jammer vond voor Kathleen dat de voetbal op SK Deinze zonder publiek werd, ze was er hofleverancier met haar lekkere goedgevulde tapasschotels.
But keep’on smiling en blik vooruit want ze stond eigenlijk al te popelen om in haar gloednieuw food stekje in te trekken, binnen 2 weken zal Happetijt verhuizen naar een groter pand op de Kortrijksesteenweg, juist voor de Aldi (300m verder dan haar huidig pand). Volg haar stories op instagram en facebook. Slaatjes en andere gerechtjes kan je bestellen via +32 498 81 30 08 of [email protected] Facebook van Happetijt

Kortrijksesteenweg 35, 9800 Deinze, Google Maps

Croissy Deinze
Belegde broodjes, vers brood, koeken, kortom Franse bakkerij

Het vijfde plekje dat we mochten bezoeken was Croissy, de Franse bakker, waar we ook al belegde broodjes kochten maar nog geen slaatjes 🙂 Ja sorry, wij zijn broodjesmannen. We parkeerden ons vlot voor de deur en hoefden niet lang te wachten, de covid regels waren ook duidelijk aangeduid en we ontsmetten onze handen voor de 10 de keer op 1 uur tijd :). We vroegen een slaatje mozzarella en kregen er ook avocado’s, mixed salad bij, het slaatje werd afgewerkt met peper en zout en balsamico azijn, dit vonden we top!! Het slaatje was iets duurder en lichter maar de producten waren wel top. Facebook Croissy

Gentstraat 10, 9800 Deinze, Google Maps

Smoske Deinze
Belegde broodjes, slaatjes, levering aan bedrijven

Het zesde plekje dat we bezochten was broodjeszaak ’t Smoske, zoals de naam doet vermoeden is dit een broodjeszaak met misschien wel het beste broodje club van Deinze, dat is dus préparé op een bedje van cresson ;). Guilty, wij zijn hier nog geweest #broodjesmannendiewezijn. Juist we waren voor slaatjes. Pink, oplichtend lampje! Een slaatje préparé hadden we nog niet, check! We kregen er nog een half stokbroodje bij en een potje mayonaise 🙂 dus we konden toch genieten van onze “halve club”. Het slaatje was het goedkoopste van alle 6. Drie hardwerkende dames achter de toog zorgden voor een leuk schouwspel, ze waren allemaal druk in de weer maar voor een foto viel de werkdruk even van de schouders en Katrien toonde met een lach en enige trots haar slaatje préparé. Facebook ’t Smoske

Statieplein 42, 9800 Deinze, Google Maps


Mission accomplished, yes, na 2u30 minuten rond te rijden, 1 uur foto’s op instagram te zetten en 3 uur aan dit artikel te schrijven kunnen we ons slaatjesmastersvrijwilligers van #Deinze noemen 6 slaatjes rijker, €47,9 armer 🙁
Een gemiddeld slaatje in Deinze kost 7,98 euro voor af te halen. Mochten we elke saladebar willen vergelijken, hebben we geleerd dat we voor 1 slaatje moeten gaan die alle bars op hun menukaart hebben om dan een echt oordeel te vellen, maar dan ging het ook 2 dagen dezelfde kost zijn 🙁 Maar over 1 ding is iedereen eens dat het plastieken bakje serieus heeft afgedaan!!! Dank om aan het milieu te denken en daar in te investeren ondernemers.

Tips voor een volgende ronde? Stuur ze door [email protected]

Smakelijke groeten, vrijwilligers met een passie voor Deinze!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...