Alternatieve opening Crossfit Deinze

Normaal gezien was op 9 november de grote opening van Crossfit Deinze gepland. Jammer genoeg strooit Corona roet in het eten. Voor de enthousiastelingen die niet kunnen wachten tot na de lockdown, lanceren ze nu al pakketten om thuis mee aan de slag te gaan.

Crossfit is een sport die een tiental jaar geleden overwaaide uit de Verenigde Staten. Aan de hand van functionele bewegingen verbeter je bij crossfit zowel je kracht als je conditie en je mobiliteit. Het is een combinatie van gymnastiek, conditietraining en gewichtheffen.

Crossfit is eigenlijk een groepssport, onder begeleiding van een coach train je in groepjes van maximum twaalf personen en de workout kan aangepast worden aan het niveau van iedere deelnemer. De hechte groepsdynamiek, waarbij je continu aangemoedigd wordt om je grenzen te verleggen en je persoonlijke doelen te bereiken, zijn typisch voor crossfit.

Momenteel zit dit samen sporten er niet in, maar Crossfit Deinze heeft een alternatief bedacht zodat mensen toch al kunnen proeven van hun aanbod en ontwikkelden ze twee pakketten waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. In het eerste pakket krijg je iedere week een programma met vijf workouts. Deze worden geleverd via een app met instructievideo’s. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om vragen te stellen via chat. Dit pakket met basismateriaal, is af te halen of het wordt aan huis geleverd in een straal van 15 kilometer rond Deinze. Daarnaast krijg je ook een basiscursus gezonde voeding via Instagram. Het tweede pakket omvat een individueel trainingsprogramma voor beginners of ervaren crossfitters.

Meer info via www.crossfitdeinze.behttps://www.facebook.com/crossfitdeinzehttps://www.instagram.com/crossfitdeinze/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...