WZC Karel Picqué ontvangt glazenwassende clown in hoogtewerker

Op donderdag 5 november 2020 komt contactclown Zwiep van het Deinse Rariteitenkabinet voor de derde maal op raambezoek bij de bewoners van woonzorgcentrum Karel Picqué. 

Foto: Rariteitenkabinet Deinze

“Clown Zwiep is een graag geziene gast bij WZC Karel Picqué in Deinze”, zegt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor woonzorg. “Ze poetst er af en toe de ramen van de afdeling Kaandelbeek op het gelijkvloers. Of die ramen ook echt schoon zijn, is niet Zwieps grootste zorg. Als contactclown wil zij van achter het glas de bewoners een poëtisch moment bezorgen, dat hen even wegvoert uit hun dagelijkse beslommeringen. Doordat Zwiep buiten speelt en de bewoners binnen blijven, is haar bezoek bovendien 100% coronaveilig”.

Foto: Rariteitenkabinet Deinze

De herfstvakantie en de kersttijd, met hun korte, donkere dagen, zijn emotioneel zware periodes voor de bewoners. In deze eenzame en verwarrende coronatijden zijn lichtheid en humor dan ook meer dan welkom. Daarom nodigde Lien Omey, verantwoordelijke animatie van WZC Karel Picqué, clown Zwiep in beide periodes opnieuw uit. Omdat directeur Koen Dierick ook de bewoners van de eerste verdieping wil laten genieten van een moment met Zwiep, bestelde hij voor het herfstbezoek een hoogtewerker. Die brengt Zwiep tot voor de ramen van de afdeling Wallebeek. 

Gewapend met haar blokfluit, poetsmateriaal en een stevige dosis onhandigheid zorgt Zwiep vanuit de hoogtewerker voor een spectaculaire, maar vooral hartverwarmende actie, waar bewoners en personeel nog lang over kunnen napraten…

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...