Goede doel speelgoedactie van Driespoort Shopping leverde massaal veel speelgoed op. Bedeling wordt uitzonderlijk verdeeld over Sint en Kerst.

Tot wat een Sinterklaas kleurplaat en een veel enthousiaste klanten leiden kan 

Het is een bijzonder jaar. En dus organiseerde Driespoort Shopping een bijzondere Sint actie.  Sedert 20 oktober 2020 kregen de kinderen van de klanten van Driespoort Shopping Deinze een Sinterklaas  kleurplaat. Het doel was uiteraard de kinderen zelf blij te maken, maar op de kleurplaat stond ook de  inzamelactie te lezen: ‘Kinderen maken kinderen blij door degelijk 2de hands speelgoed in te leveren tot 20  november 2020. Zo kunnen we samen – ondanks de Sint niet kan langskomen dit jaar – meer kinderen een  geschenk bezorgen’. De motor van de actie is Driespoort Shopping Deinze, de sortering en bedeling gebeurt  door het Sociaal Huis Deinze en drie welzijnsorganisaties Contactcentrum verdeelpunt Voedselbank Deinze, de  Regenboog en Welzijnsschakels Zonnebloem Nevele.  

De actie scoorde buitengewoon succesvol. Meer dan duizend stukken speelgoed zijn door enthousiaste  klanten en kinderen van klanten afgeleverd. De welzijnsorganisaties zijn sedert de tweede week van november  al moeten starten met sorteren om het werk gedaan te krijgen. En de hoeveelheid ingeleverd, goed speelgoed  is zo groot, dat de bedeling aan 220 kansarme gezinnen uitzonderlijk zal verdeeld worden over Sinterklaas en  Kerstmis. 

Gecontroleerde verdeling naar kwetsbare kinderen met jonge kinderen 

Even belangrijk als het sensibiliseren van de Driespoort Shopping klanten om speelgoed in te leveren via de  sterke kanalen van het shopping park, is de gecontroleerde verdeling. De actie is duidelijk niet in  dovenmansoren gevallen, want meer dan duizend stukken speelgoed werden binnengebracht. Dit maakt de  controle en bedeling dit jaar des te belangrijker en daarom is de samenwerking van Driespoort Shopping met  het Sociaal Huis en de welzijnsorganisaties zo belangrijk. Gezien de grote hoeveelheid is welzijnsorganisatie de  Zonnebloem in Nevele al tijdens de actieperiode gestart met sorteren en afspraken maken met het Sociaal Huis  en de collega welzijnsorganisaties. Nog omwille van de grote hoeveelheid is uitzonderlijk beslist niet alleen een  pakket te maken voor de Sint, maar ook voor Kerst. Er kunnen 220 gezinnen worden geholpen. 

Toekomst 

De kracht en het succes van de actie zit in de samenwerking. Deze actie toont aan dat de dynamiek van een  commerciële organisatie best nuttig kan ingezet worden om goede doelen te organiseren en een brede laag  van de bevolking, zowel schenkers als ontvangers, te bereiken. 

Driespoort Shopping organiseerde een speelgoed inzameling in 2019 voor de eerste keer, tijdens het Sint  bezoek. Dit jaar werd de actie verruimd en verspreid over een maand. Met alle goede gevolgen van dien. De  Driespoort Shopping Goede Doel speelgoedactie mag beschouwd worden als een Warme Maand actie, maar  dan zonder financiële giften, wel met speelgoed. Speelgoed dat vele kinderen kan blij maken en hen ‘er doet  bij horen’ en hen helpt te ontwikkelen waar elk kind recht op heeft. Het is een kwestie van een duwtje te  geven in de richting van meer zelfvertrouwen, van meer zelfredzaamheid en dus met meer kans op gelijke  kansen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...