Centrum Deinze nog vlotter bereikbaar dankzij nieuwe voetgangersdoorgang

Het centrum van Deinze wordt vanaf nu nog vlotter bereikbaar voor voetgangers via de gloednieuwe doorgang aan het pand op de Markt nummer 36. Vastgoedmakelaar Deinze Onze Thuis kocht in 2017 de horecazaak The Philo en bouwde op deze plaats een appartementsgebouw met een handelszaak op het gelijkvloers. Om de centrumparking aan de Mouterijdreef te verbinden met de Markt gaf het stadsbestuur de bouwheer de opdracht om aan het pand een publieke doorgang te voorzien. 

“De Markt, het kloppend hart van de stad, is een nieuwe voetgangersdoorgang rijker” vertelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening en stedenbouw. “Naast de publieke doorgang aan het Huis Van Thuyne (Markt 96), is er sinds kort een gloednieuw wandelpad tussen de Mouterijdreef en de Markt ter hoogte van huisnummer 36. Op de plaats waar zich vroeger café The Philo bevond realiseerde vastgoedmakelaar Deinze Onze Thuis een nieuw vastgoedproject, een appartementsgebouw met op het gelijkvloers een handelszaak. Om het stadscentrum vlotter bereikbaar te maken legde het stadsbestuur de bouwheer op om aan het pand een publieke doorgang te voorzien. De nieuwe doorgang is 3 meter breed en 3,5 meter hoog. Het pad is overdekt met een glazen luifel om passanten te beschermen tegen de regen en het is ook voorzien van verlichting.”

“Het stadsbestuur zet sterk in op een betere walkability door de stad beter bewandelbaar te maken” besluit burgemeester Jan Vermeulen. “De doorgang langs de vroegere Philo brengt je sneller van de centrumparking aan de Mouterijdreef naar de Markt. De stad zette de afgelopen tijd in op tal van kleine verbeteringen voor voetgangers. De nieuwe doorgang is daar een mooi voorbeeld van.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...