Jong VLD wil toilet op busverzamelplaats bijzonder onderwijs

Iedere ochtend en avond verzamelen 17 busjes op de parking van de Brielmeersen. Die busjes halen een 250-tal leerlingen van het bijzonder onderwijs thuis op en brengen hen, na een korte tussenstop op de parking, naar hun scholen in Deinze en Machelen. Heel wat van die leerlingen komen uit Gent, Ruiselede en Waregem en zitten elke dag een paar uur op de bus.

Covoorzitter Mathijs Van der Eecken: “Zij kunnen tijdens de busrit niet naar het toilet en wanneer zij dan een tussenstop maken om van bus te veranderen, lopen zij aan tegen het probleem dat er geen openbaar toilet is op de parking van de Brielmeersen. De nood is dan jammer genoeg vaak al zo hoog dat zij niet anders kunnen dan in de omliggende struiken hun behoefte te doen, wat uiteraard ook voor overlast zorgt. Voor velen onder hen is in de struiken gaan echter een stap te ver, waardoor ook ongelukjes op de bus nooit veraf zijn.”

“We vragen daarom aan het stadsbestuur om op de parking een openbaar toilet te plaatsen, zodat deze kinderen op een hygiënische manier naar het toilet kunnen gaan.”, aldus Simon Lefèvre, covoorzitter van de liberale jongeren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...