Skatepark heropent, sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar tijdelijk terug mogelijk

Skatepark Briel in de Mouterijdreef werd terug geopend. Vanaf 30 november tot en met 20 december kunnen sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar terug plaatsvinden in Deinze, met als voorwaarde dat het om groepen van maximaal 50 personen gaat. Bij binnensporten mag er wel geen contact zijn. Douches en kleedkamers blijven gesloten. 

Skatepark Briel in de Mouterijdreef heropent de deuren vanaf vandaag, donderdag 26 november. “Er vond intensief overleg plaats met de skaters. Hieruit kwam een nieuw, duidelijk engagement rond coronamaatregelen, zwerfvuil, vandalisme en omgang op het skatepark. Jongeren verdienen alle kansen en een eigen plek in de stad. Wie nu de regels nog overtreedt zal individueel aangesproken en gestraft worden” stelt schepen van jeugd Rutger De Reu.

“De beslissing om alle sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar tijdelijk stop te zetten werd geëvalueerd” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. Vanaf maandag 30 november tot en met zondag 20 december worden sport- en jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar terug toegestaan, zowel indoor als outdoor, met als voorwaarde dat het om groepen van maximaal 50 personen gaat. Bij binnensporten mogen er wel geen contactmomenten zijn, zo blijven douches en kleedkamers bijvoorbeeld gesloten. We laten de activiteiten terug toe vanaf 30 november, zodat verenigingen de tijd krijgen om zich te organiseren. Dit houdt echter geen verplichting in. Het staat de verenigingen vrij om zelf te beslissen al dan niet activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar te organiseren. De versoepeling komt er omdat de besmettingscijfers in de basisscholen de goede kant op gaan. De kinderen hebben enorme inspanning geleverd en dit moet beloond worden. Tijdens de kerstvakantie zullen de activiteiten echter opnieuw verboden zijn. We hebben tijdens de herfstvakantie een grote stijging van het aantal besmettingen gezien bij kinderen. Dit willen we nu vermijden.

Voor een versoepeling van de maatregelen voor sporten voor +12-jarigen is het nog te vroeg. Er zijn nog steeds teveel besmettingen in onze stad. De situatie blijft ernstig en wordt op de voet opgevolgd” besluit burgemeester Jan Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...