Dienstencentrum Leiespiegel en Leietheater kleuren net als vorig jaar oranje. De stad steunt hiermee de oproep ‘orange your city/orange the world’ van vrouwenvereniging Zonta International om op te komen tegen geweld tegen vrouwen.

Stad Deinze doet mee aan de oproep ‘orange your city/orange the world’ van vrouwenvereniging Zonta International. De vereniging roept op om gebouwen, monumenten en plaatsen oranje te kleuren om op te komen tegen geweld tegen vrouwen. Dienstencentrum Leiespiegel en Leietheater worden oranje verlicht tot de symbolische datum van 10 december, de dag van de rechten van de mens.

Geweld tegen vrouwen en meisjes is één van de meest voorkomende schendingen van mensenrechten op wereldvlak. De sensibiliseringscampagne met als doel een einde te maken aan het geweld tegen vrouwen en meisjes, is een initiatief van de Verenigde Naties die in 1991 de ’16 days of Activism Against Gender-Based Violence’ lanceerden.

Delen op: