KADE Beeldende Kunsten stelt tentoon in Leietheater

Elk jaar stellen de leerlingen van KADE Beeldende Kunsten hun kunstwerken op in een extra-muros tentoonstelling. Voor deze editie wijkt de academie voor beeldende kunsten uit naar Leietheater. De tentoonstelling ‘Painters on Stage’ is er achter de glaswand (kant Brielstraat) gratis te bezichtigen van zaterdag 14 november tot en met 31 december 2020.

De jaarlijkse extra-muros tentoonstelling van de volwassen studenten schilderkunst aan de KADE Beeldende Kunsten wordt misschien wel de meest coronaveilige tentoonstelling van het najaar. Ze vindt namelijk plaats achter glas én in openlucht en is bovendien 24 u per dag te zien waarbij een samenscholing van kijklustigen onwaarschijnlijk is.

“Bij gebrek aan een vaste tentoonstellingsruimte trekken de leerlingen van KADE BK jaarlijks meermaals naar buiten, op zoek naar een geschikte plek om hun werk aan de Deinzenaar te tonen” zegt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs.

“Reeds afgelopen voorjaar vielen de ogen van docenten Kelly Braekevelt, Stief DeSmet en Barbara Volcke op het nieuwe Leietheater met zijn uitdagende architectuur. Na een begeesterde rondleiding van directeur Benoît Vanraes gingen de schilders aan het werk, geïnspireerd door de gloednieuwe cultuurtempel aan de Leieoever” vult Rutger De Reu aan, schepen bevoegd voor cultuur. “Zoals in de doordeweekse werking in de ateliers van de kunstacademie, gingen ook nu de studenten op zoek naar wat hen persoonlijk kon bekoren. Of het nu de architectuur, de lichtinval, de inplanting of de ziel van het gebouw is, elke schilder benadert het onderwerp op zijn of haar manier. De enige beperking die werd opgelegd was het aangereikte multiplexplankje van 30 x 30 cm”, aldus schepen Trees Van Hove.

Uitgesteld door corona

De tentoonstelling ‘Painters on Stage’’, die eerst half maart in de foyer van Leietheater was gepland, werd door de pandemie opgeschoven naar begin november. De huidige omstandigheden dwongen de docenten om een creatieve oplossing te vinden voor de tentoonstelling. Daarom is dit gevarieerde scala aan schilderijen dag en nacht van buiten te zien achter het grote raam van Leietheater, Brielstraat 8. De tentoonstelling loopt van 14 november tot en met 31 december 2020.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...