Wintersfeerverlichting in Deinze

Om tijdens deze donkere corona- en wintertijd wat licht en hoop te brengen, kiest stad Deinze terug voor sfeervolle winterverlichting in het centrum van de stad en de deelgemeenten. De opdracht werd voor de tweede maal toegewezen aan de firma Blanchere Illumination uit Vottem (provincie Luik). Zij zorgt van 12 november 2020 tot en met 31 januari 2021 voor het monteren, demonteren en onderhouden van de wintersfeerverlichting.

In de belangrijkste centrumstraten van de stad zorgen mini ledlichtjes aan de bomen of 3D lichtballen aan de straatoverspanningen voor een aangename en warme sfeer. Het ‘D-logo’ van de stad kan je bewonderen ter hoogte van het Kongoplein. Ook alle deelgemeenten worden feeëriek verlicht.

“De stad moet tijdens deze donkere winter- en coronatijd sfeer, warmte en gezelligheid uitstralen”, klinkt het bij Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor feestelijkheden. “De donkere periode is begonnen dus dompelen we onze stad in een aangename lichtsfeer onder. We hebben er doelbewust voor gekozen om elke ochtend en avond van 12 november 2020 tot en met 31 januari 2021 wintersfeerverlichting te voorzien”.

“De keuze voor ledtechnologie past binnen de duurzame beleidsvisie” vult burgemeester Jan Vermeulen aan. “Het gebruik van ledverlichting tegenover klassieke verlichting leidt tot energiebesparing en draagt een steentje bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot, een win-win dus. Ook in de deelgemeenten zal de verlichting fonkelen om alle inwoners licht en hoop te bieden in deze moeilijke coronatijden”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...