Webinar over het nut van protest in een democratie

Bibliotheek Deinze, Amnesty International Deinze, Oxfam Wereldwinkel Deinze, Lokaal Mondiaal Beleid Deinze en Vorming Plus Gent-Eeklo hebben een jarenlange traditie van herfstlezingen die normaal gezien doorgaan in de kelderverdieping van de bibliotheek. Door Covid-19 zal het nu een webinar worden. Volgende week 26 november om 19:30 zal filosoof en auteur Thomas Decreus het hebben over ‘protest en contestatie als een essentiële factor in de democratie’

bericht: De voorbije jaren trok in Noord en Zuid, Oost en West een constante stroom van protesten door de straten. Deze protesten in Frankrijk, de Verenigde Staten, Hong Kong, Polen, Nicaragua of Congo hebben met elkaar gemeen dat de bevolking de machthebbers het vuur aan de schenen legt. Volgens filosoof Thomas Decreus is deze contestatie een essentiële factor in de democratie.

Maar hij trekt nog een andere conclusie. Volgens hem is democratie spektakel. Politieke macht wordt verworven op een wijze waarbij het volk geen betrokkene meer is, maar slechts een toeschouwer van een permanente politieke campagne. Thomas Decreus zal na zijn inleiding graag  ingaan op opmerkingen en vragen.

Praktische info:
Dit is een online activiteit. Je hebt een PC of tablet met camera en microfoon en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Een internetverbinding met kabel is beter dan via WIFI. Inschrijven gebeurt bij voorkeur via de website:
https://www.vormingplusgent-eeklo.be/online-lezing-thomas-decreus-over-de-rol-van-protest-de-democratie

Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips om in te loggen.

Inschrijven via de website van Vormingplus Gent-Eeklo, 09 2242265 of [email protected]

Deelname in de kosten: 4 euro

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...