Zolang we hun namen uitspreken zijn we ze niet vergeten

531 kaarsen voor Deinse WOI doden

Op een rustig plekje in Petegem hebben Tom Vermeir en Peter Parmentier van GroenRood op 11 november 531 kaarsjes aangestoken voor de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens De Groote Oorlog verloren 103 militairen uit Deinze het leven. Op Deinzes grondgebied stierven ook 6 Belgische, 127 Franse en 123 Duitse soldaten. Ook 24 opgeëiste en 123 gewone burgers uit Deinze verloren het leven, alsook enkele niet-Deinzenaren. “Zolang we hun namen blijven uitspreken zijn ze niet vergeten”, melden de initiatiefnemers. “Het gaat hier over de 11 deelgemeenten van het vroegere Deinze. Volgend jaar willen we de slachtoffers van het vroegere Nevele bijzonder herdenken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...