Deinzenaar wint Kortfilmfestival Leuven 2020: Beste Documentaire

Deins filmtalent Lukas Gevaert wint de prestigieuze publieksprijs voor de beste documentaire op het Kortfilmfestival te Leuven. 

Lukas werd het eerst opgemerkt in onze stad door zijn filmpje “100 jaar Deinze”. Intussen studeerde Lukas af aan het SKI te Gent en zette zijn studies verder te Brussel aan het ‘Royal Institute for Theatre Cinema and Sound’ (Ritcs).

Het idee voor de kortfilm ontstond te Gent, tijdens zijn dagelijkse wandeling van het internaat naar de school. Het startte met een fotoreeks en groeide uit tot een humoristische kortfilm. Na een spannende selectieronde en een spannende finale kreeg Lukas gisterenavond zijn Leuvense ‘Oscar’ in handen. Er volgde een vreugde dansje op Ma Baker van Boney M. Deze prijs omvat een geldprijs van € 7.500 en een filmresidentie van 10 dagen naar het filmfestival La Guarimba in het zuiden van Italië.

Is dit het startschot van Lukas filmcarrière? Officieel misschien wel, Lukas regisseerde reeds verschillende videoclips (voor Miss Angel, All-Turn, Lil Skid,… ), beheert een YouTube kanaal van 4.000 abonnees en maakte reeds 2x deel uit van het jongeren project VRT NXT.

Ons gevoel zegt dat we nog van hem zullen horen…
Wij zijn alvast trots op deze Deinzenaar!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...