Leerlingen van VBS Zeveren planten eigen speelbos!

Laarzen, spades, schoppen, tuinhandschoenen, kruiwagens, kleren die lekker vuil mochten worden. De leerlingen waren super enthousiast bij het aanplanten van een speelbos op ons schoolke.

In het voorjaar 2019 ging de school van Zeveren een engagement aan samen met de Provincie Oost-Vlaanderen: het realiseren van een klimaatgezonde speelplaats!
Enkele kleine projecten zoals het aanleggen van een groene zone vooraan de school en enkele plantvakken op de speelplaats vooraan, werden gerealiseerd in het voorjaar 2020. Tijdens de zomervakantie werden de grondwerken achteraan in de tuin uitgevoerd. Er werd een grote zandvlakte samen met enkele speelheuvels met een glijbaan en tunnel aangelegd.


Deze week was het dan eindelijk tijd om te planten!! Tuinaannemer Gilles Cottyn kreeg op maandag de hulp van de leerlingen van de 2e graad en op donderdag van de leerlingen van de 1e graad. Er werden in totaal  8 bomen en een 600tal struiken geplant. Ongelooflijk straf hoe er gewerkt werd! De tuinmannen en de juffen stonden versteld van het werk dat die jonge kinderen samen kunnen verzetten. Na het werk delen de tuinmannen niet alleen super mooie complimentjes uit… maar ook voor elk kind een struikje om thuis te planten. En dat maakt onze kleine tuiniers heel gelukkig. Spontaan beginnen ze, met de schop in de hand, een korte betoging: ‘Wij willen niet stoppen, wij willen verder planten!’.

Benieuwd naar onze speelweide?
Volg onze facebookpagina  https://www.facebook.com/vrijebasisschoolzeveren om meer foto’s te bekijken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...