Eindejaarswedstrijd ‘WIE & WAAR in de LEIESTREEK?’

(10 t.e.m 25 december 2020) 

Dat 2020 geen jaar was als een ander is een understatement. Ook de eindejaarsperiode  wordt niet zoals we gewoon zijn. Geen kerst(fun)shoppen of sfeervolle wintermarktjes, geen  uitbundig feestgedruis, geen gezellige familiebezoekjes noch uitstapjes met vrienden en  kennissen… 

Creatieve duizendpoot Dominiek Druart, wereldreiziger en streekambassadeur uit Wervik,  broedde al een tijdje op een idee om deze bijzondere eindejaarsperiode toch wat licht, warmte en perspectief te geven. “Mensen hebben nood aan verstrooiing in deze donkere  dagen.“ 

Regionale samenwerking 

Dominiek sprak Kris Deronne (diensthoofd Toerisme Wervik) aan en samen gaven ze de  plannen voor een coronaproof online initiatief verder vorm. Kris maakte op zijn beurt het  team van Toerisme Leiestreek (Westtoer) warm om er mee de schouders onder te steken en  er een regioverhaal van te maken. Nadien volgden nog 14 enthousiaste steden en  gemeenten uit de regio die hun medewerking toezegden: Avelgem, Dadizele (Moorslede),  Deinze, Dentergem, Gent, Harelbeke, Ingelmunster, Izegem, Lendelede, Menen, Roeselare,  Spiere-Helkijn, Waregem & Zwevegem. Het resultaat van de samenwerking: de  eindejaarswedstrijd ‘Wie en waar in de Leiestreek?’!  

15 wedstrijdfilmpjes met bekende namen 

Het concept van de wedstrijd? In aanloop naar Kerstmis wordt 15 dagen op rij een bekend gezicht uit de Leiestreek aan het woord gelaten op een bijzonder plekje in zijn of haar  stad/gemeente. De personaliteiten zijn actief in de topsport (of waren dat in een recent of  verder verleden) of de culturele sector, en in de regio geboren of woonachtig. Hij/zij staat  telkens met de rug naar de camera. Vanaf donderdag 10 december posten de deelnemende  toeristische diensten dagelijks een nieuw wedstrijdfilmpje op hun Facebookpagina. De  opdracht is eenvoudig: raad je wie waar verstopt zit? Dan kan je jouw antwoord insturen via  www.toerisme-leiestreek.be/wieenwaar. Je kan er ook alle voorbije filmpjes (her)bekijken.  Deelnemen kan t.e.m. 25 december 2020. Je maakt telkens kans op een mooie prijs,  geschonken door de toeristische diensten van de deelnemende steden/gemeenten. De  prijzenpot bestaat o.m. uit overnachtingen voor 2 personen, restocheques, cadeaubonnen en aankoopcheques, een wellnessbon, citycards, een pakket streekdelicatessen,…

Van 26 december tot 1 januari volgt dan een reeks oplossingsfilmpjes die klaarheid scheppen. Telkens brengen de bekende inwoners die in de wedstrijdfilmpjes aan het woord  kwamen ook hun nieuwjaarswensen uit. 

Op vrijdag 8 januari worden de winnaars bekend gemaakt. 

Leiestreek in de kijker 

Met het initiatief willen de organisatoren de toeristisch-recreatieve troeven van de Leiestreek  in de kijker plaatsen, in een periode waarin de toeristische sector het door de  coronapandemie bijzonder hard te verduren krijgt. Door de filmpjes leren de  kijkers/deelnemers – zowel inwoners van de regio als mensen van verder weg – ongetwijfeld  onbekende, mooie plekjes kennen. De filmpjes vormen zo een inspiratiebron om in de  Leiestreek op verkenning te gaan en helpen bovendien de naambekendheid van de regio te  vergroten. 

>>> Alle info rond de eindejaarswedstrijd vind je op www.toerisme-leiestreek.be/wieenwaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...