Vredeslichtkaarsen branden in Onze-Lieve-Vrouwekerk in Deinze

Deinzenaars kunnen vanaf 24 december een vredeslichtkaarsje aansteken in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Deinze. In samenwerking met de Parochie in Deinze-Nevele, E.H. deken Rudy Van Acker brengt stad Deinze de vredeslichtkaarsen naar de kerk waar iedereen die het wenst een lichtje kan branden voor iemand die hem/haar na aan het hart ligt.  

Het Vredeslicht vertrekt elk jaar in Bethlehem, waar het aangestoken wordt door een kind. Daarna reist het de wereld rond. In 2019 engageerde stad Deinze zich als hoofdverdeelpunt van het vredeslicht voor de regio. Tijdens een mooi onthaalmoment ontvingen we toen het Vredeslicht uit handen van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Vaart in Nevele. De leerlingen hadden samen met Jan Béthune, bezieler van het Vredeslicht in Vlaanderen, het Vredeslicht opgehaald in Brussel. 

“Door de coronamaatregelen hebben we dit jaar het Vredeslicht niet kunnen ontvangen”, zegt Conny De Spiegelaere, schepen voor welzijn. “In samenwerking met E.H. deken Rudy Van Acker willen we onze inwoners wel de kans geven om een vredeslichtkaars te laten branden. Deze zullen vanaf donderdag 24 december in de Onze-Lieve-Vrouwekerk staan waar iedereen in ruil voor een kleine vrije bijdrage een lichtje kan aansteken of een vredeslichtkaarsje kan meenemen en eventueel doorgeven.” 

“Elke vredeslichtkaars die wordt aangestoken staat symbool voor de warmte, liefde en verbondenheid tussen alle mensen. We mochten het Vredeslicht al een paar keer in onze kerk ontvangen en we zijn blij dat dit dankzij ons stadsbestuur terug kan. We hopen op deze manier een sprankeltje licht en hoop te brengen in deze moeilijke tijden”, vervolgt E.H. deken Rudy Van Acker. “Voor elk kaarsje dat wordt aangestoken of meegenomen, schenken we de vrije bijdrage aan de Warmste Week in Deinze.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...