Biowinkel De Wassende Maan verdubbelt in 2021

Tijd voor vernieuwing op bioboerderij De Wassende Maan. De werken zijn pas gestart voor een grote verbouwing en uitbreiding. In zomer 2021 zal de nieuwe futureproof biowinkel klaar zijn. Na een positieve bevraging bij de klanten en een geslaagde nieuwe financiering van de coöperatie gaf de grote coronadrukte in 2020 het laatste definitieve zetje om deze plannen waar te maken.

Rond 1990 werd de eerste biowinkel op de boerderij geopend. Al snel werd dit een bruisende plek, met veel klanten, volle rekken met een totaalaanbod aan bioproducten en een gezellige sfeer. Na vele drukke winkeljaren is het tijd om de winkel te vernieuwen. De coöperatie investeert in een grote verbouwing om het winkelcomfort te verbeteren en letterlijk te bouwen aan een duurzame toekomst.

Vanaf zomer 2021 zullen de klanten genieten van dubbel zoveel ruimte en winkelcomfort. Ook voor het winkelteam wordt dit een hele verbetering. Winkelverantwoordelijke Annelies Morren is volop ondergedompeld in de verbouwing: “We maken heel bewust duurzame keuzes voor een futureproof winkel. We gaan mee met onze tijd en behouden tegelijk de gezellige boerderijsfeer. Het wordt een zalige plek boordevol bio.”.

Korte keten-verkoop wint aan belang in de veranderende maatschappij, en dat voelen ze op De Wassende Maan. Meer en meer mensen gaan op zoek naar lekkere lokale bioproducten. Al sinds begin 2019 stijgt het aantal klanten gestaag. De coronacrisis deed nog meer mensen deze sfeervolle lokale biowinkel op de boerderij ontdekken.

In de nieuwe winkel komt een koelcel met ecologische koeltechniek. Annelies vertelt: “De huidige koelcel is aan vervanging toe. We kiezen er, ondanks de grotere investeringskost, heel bewust voor om over te schakelen naar een milieuvriendelijke koeltechniek. De nieuwe koelcel wordt een plek waar onze oogst, kraakvers van het veld, kan schitteren. Deze korte keten-verkoop is zo belangrijk voor de boerderij. Vandaag geoogst, morgen op je bord… daar zijn we trots op!”.

In de vernieuwde winkel zal ook plaats zijn voor een ruim aanbod verpakkingsvrije bulkproducten en een grotere bedieningstoog met verse producten. De enorm gevarieerde teelt van eigen kweek (jaarlijks 50-tal soorten) zal nog meer tot zijn recht komen, aangevuld met nog een uitgebreid assortiment aan korte keten producten van andere boeren uit de streek. 

Tijdens de werken blijft de winkel comfortabel en zoals vertrouwd open.

Biowinkel De Wassende Maan , Beekstraat 35, Astene-Deinze
www.dewassendemaan.be | [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...