Traject controle -rood licht camera’s in de Oude Brugsepoort

De minister van Mobiliteit doet een oproep naar de lokale besturen om zelf locaties door te geven die ideaal zijn voor  roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles. GroenRood denkt hiervoor onder andere aan  de Oude Brugsepoort.

Toen de straat een 10-tal jaar geleden vernieuwd werd, had iedereen er goede hoop op. De straat zou een autoluwe ’toegangspromenade’ richting het centrum worden. De kasseitjes zouden behouden worden om het rustieke karakter van de straat te benadrukken, daartegenover zou een 30km/u zone de lawaaihinder die dit met zich meebrengt teniet doen.

Wat merken we zovele jaren later: de straat krijgt steeds meer en meer verkeer te verwerken. Zware vrachtwagens, tractoren, fietsers, allen zoeken ze zich een weg richting centrum of deelgemeenten. De straat krijgt zoveel te verwerken dat hier en daar reeds schade en spoorvorming zichtbaar zijn.  ’s Avonds zijn de laagvliegers daar, die door de kasseien een enorme geluidsoverlast veroorzaken, vooral in het smallere gedeelte.

GroenRood heeft alle bewoners tweemaal bevraagd en de situatie is schrijnend. We kregen zelfs totaal uitgeputte bewoners al wenend aan de telefoon, zij kijken om te verhuizen om te kunnen overleven. Er is  te veel verkeer, te snel verkeer en een ongelofelijke geluidsoverlast. Het bestuur wil dit oplossen door de Zwarte Baan te openen, maar wij zijn terug tot de conclusie gekomen dat bijna alle voertuigen die de Oude Brugsepoort gebruiken daarna richting centrum rijden. De Zwarte Baan zou maar voor heel weinig verandering zorgen. De enige oplossing is wagens verplichten om trager te rijden door roodlichtcamera’s (als je te vlug aan het rijden bent moet je stoppen voor een rood licht), traject controle of permanente snelheidsmeters. De minister voorziet  in 2021 4,4 miljoen voor specifieke vragen van lokale besturen voor  deze middelen en roept de lokale besturen op om voorstellen te doen. Wij hopen dat het stadsbestuur deze vraag niet laat rusten en via deze weg naar een oplossing zoekt voor de Oude Brugse Poort.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...