Boek met 650 oude plaatsnamen uit Vosselare

Als in onze streek iemand in een straat woont met een oude plaatsnaam, is de kans groot dat die er kwam dankzij Jan Luyssaert. Met monnikengeduld verklaart hij al vele jaren dergelijke vaak zeer merkwaardige plaatsnamen. Hij heeft een hele reeks werken over dorpen in het Meetjesland en de Leiestreek op zijn conto staan.  Gemeenten maken dankbaar gebruik van zijn werk om een nieuwe straatnaam te benoemen.  De inwoners van Vosselare hebben deze keer geluk, want binnenkort verschijnt er een boek over hun dorp.

Damstraat, Duutstakker, Dieftemannken, Kale, Koudput, Pienaakhoek, Ruifelaardsbos, Tempeliersland… het zijn maar enkele van de honderden kleurrijke namen uit deze nieuwe uitgave. 

Het boek verschijnt in mei 2021. De voorintekenprijs bedraagt 12€. Er kan worden ingetekend tot 31 maart 2021. Dit bedrag kan worden overgeschreven op de rekening BE28 2907 4314 6020 van Het Land van Nevele, met vermelding “Top. Vosselare”.

Als de omstandigheden het toelaten, voorziet men een eerste afhaaldag einde mei van dit jaar. Men krijgt als extraatje het boek over de plaatsnamen Landegem mee. Datum en uur zullen worden aangekondigd op de website www.landvannevele.com

Dit werk over de oude plaatsnamen van Vosselare is een gezamenlijke publicatie van de Stichting Achiel De Vos  en de heemkundige kring Het Land van Nevele.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...