Huis van het Kind Deinze en stad Deinze schenken CO2-meters aan de Deinse basisscholen

In deze coronatijden zijn een goede ventilatie, verluchting en frisse lucht in een klaslokaal zeer belangrijk. Daarom schenken Huis van het Kind Deinze en stad Deinze aan elke basisschool in Deinze een CO2-meter. De meters werden aangekocht via de groepsaankoop georganiseerd door het Lokaal Gezondheidsoverleg Logo Gezond+.

“Het stadsbestuur en Huis van het Kind Deinze vinden het belangrijk dat de leerlingen veilig naar school kunnen blijven gaan in deze coronatijden,” zegt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor Huis van het Kind en onderwijs. “De scholen zijn zeer bewust en ook creatief aan de slag gegaan met hygiënemaatregelen en buitenklassen. Maar nu de winter is ingetreden en het nog kouder zal worden, zullen de kinderen wellicht meer tijd in de klas doorbrengen.”

In ruimtes met een hoge bezetting, zoals klaslokalen, is CO2 in de lucht een goede indicator voor de luchtverversing. De stad en Huis van het Kind Deinze aarzelden daarom niet en stapten mee in de groepsaankoop voor CO2 meters die georganiseerd werd door Het Lokaal Gezondheidsoverleg, Logo Gezond+. Vandaag krijgt basisschool De Vaart uit Nevele als eerste van de 25 basisscholen in Deinze zo’n kwalitatieve CO2-meter. Er worden ook toestellen ter beschikking gesteld aan enkele partners van het Huis van het Kind Deinze, waaronder onze stedelijke kinderopvang.

“We hopen dat we met dit toestel de basisscholen en de stedelijke kinderopvang kunnen meehelpen om de lucht in de lokalen te monitoren. Het is immers belangrijk dat de kinderen in een optimale en gezonde omgeving kunnen blijven leren, spelen en ravotten,“ besluit schepen Van Hove.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...