Sociale huurflats Donzapark zijn klaar

Vanaf maart kunnen de eerste bewoners intrekken in de nieuwe sociale huurflats van het OCMW in het Donzapark. Hiermee is deze site als woonzorgzone bijna compleet.

“Sinds enkele jaren verrijst een senioren- en woonzorgsite op de gronden tussen de Karel Picquélaan en de Désiré Delcroixstraat” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor woonzorg. “De uitbouw van de site is het resultaat van een publiek-private samenwerking. De sociale bouwmaatschappij Volkshaard investeerde in 56 sociale huurflats, Durabrik in 52 assistentieflats en koopwoningen voor senioren. Het OCMW Deinze bouwde een nieuw woonzorgcentrum, assistentieflats en sociale huurflats. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen stond mee in voor de financiering.”

Sociale huurflats OCMW

“De 24 sociale flats voor 65-plussers of personen die zorgbehoevend zijn maar nog zelfstandig kunnen wonen, zijn klaar” vult Marleen Vanlerberghe aan, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. “Vanaf maart kunnen de eerste huurders er hun intrek nemen. De flats zijn volledig toegankelijk voor mindermobiele personen. Alle deuren zijn breed genoeg voor rolstoelen, in de badkamer is er een inloopdouche. Bovendien is er een schuifdeur tussen de slaapkamer en de living. Wanneer één partner bedlegerig wordt, dan wordt hij of zij niet geïsoleerd in een door muren afgesloten slaapkamer. Het gebouw is goed geïsoleerd en voorzien van zuinige verwarming. Hierdoor zullen de energiekosten voor de bewoners laag zijn.”

Interesse om een sociale flat van het OCMW te huren?

Om kandidaat-huurder te zijn voor deze appartementen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:  

– Je bent 65+ of zorgbehoevend, maar je kan nog zelfstandig wonen.

– Je bent ingeschreven in het bevolkingsregister of het vreemdelingenregister.

– Jij en jouw partner hebben geen eigendom in België of het buitenland.

– Het inkomen van jou en jouw partner is niet hoger dan:

– Alleenstaande zonder personen ten laste: 25.557 euro

– Alleenstaande persoon met een beperking: 27.698 euro

– Andere: 38.335 euro

– Persoon ten laste: 2.143 euro

De huurprijs wordt berekend op basis van het inkomen en de gezinssamenstelling van de huurder.

Generatietuin

Vlak bij de sociale huurflats legt het OCMW Deinze in samenwerking met het VTI een generatietuin aan, met een moestuin en enkele hoevedieren zoals kippen en konijnen. Grootouders en kleinkinderen, bewoners en klassen kunnen er samen tuinieren, spelen of gewoon genieten.

Het Gast-Huis

“Het laatste project op de woonzorgsite Donzapark is de renovatie van het oude OCMW-rusthuis” vertelt schepen Conny De Spiegelaere. “Er komen 26 assistentieflats onder de naam ‘Het Gast-Huis’ en een kinderopvang. De neogotische vleugel uit 1910-1911 wordt binnenin volledig gestript en vernieuwd, de voorgevel met de oranje luikjes blijft behouden. Tegen 2023 zal alles afgewerkt zijn.”

Info

Sociaal Huis

Brielstraat 2, 9800 Deinze

09 381 95 00

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...