Versele-Laga & WTC Walter Godefroot dagen mountainbikers uit met coronaveilige Versele-Laga Classic 2021

Vorig jaar viel, net zoals vele andere events, ook de vijfde editie van de  mountainbike- en cyclotocht Versele-Laga Classic in het water. Daarom komen Versele-Laga en WTC – wielertoeristenclub – Walter Godefroot als  alternatief nu met een coronaveilige editie. Zo kan iedereen nog de hele  maand maart genieten van twee mooie mountainbikeparcours doorheen Deinze, Nazareth en Gavere. 

Net zoals vele andere ondernemingen heeft Versele-Laga het afgelopen jaar zijn agenda volledig moeten omgooien omwille van de coronamaatregelen. De  internationale producent van dierenvoeding- en verzorgingsproducten uit Deinze organiseert of ondersteunt doorgaans verschillende sportevenementen: 

Versele-Laga Paastornooi (als sponsor van KMSK Deinze Jeugdacademie) Versele-Laga Adventure Run 

Versele-Laga Run (in samenwerking met Stad Deinze) 

Versele-Laga Classic (met organisator WTC Walter Godefroot) 

Deze evenementen werden in 2020 helaas stuk voor stuk geschrapt, maar het bedrijf  dat gekend staat om zijn can do, will do en do-mentaliteit en sportieve teamspirit, bleef niet bij de pakken zitten en dacht een alternatieve aanpak uit. Want na de  coronaveilige versie van de Versele-Laga Run in september vorig jaar, organiseert  Versele-Laga samen met zijn partner WTC Walter Godefroot nu ook een alternatieve  editie van de Versele-Laga Classic. 

“Door in openlucht in beweging te blijven krijgt onze gezondheid een echte boost,  en daarom willen we iedereen motiveren om alleen of met zijn bubbel onze twee mooie mountainbikeparcours te ontdekken.” aldus Sarah Lanckman, brand  manager bij Versele-Laga. WTC Walter Godefroot heeft twee routes van 25 en 40 km uitgestippeld waarop alle MTB-liefhebbers zich volledig kunnen uitleven.  

De twee tochten, die de sportievelingen langs de mooiste plekjes van Deinze,  Nazareth en Gavere brengen, zullen van 1 t.e.m. 31 maart volledig uitgepijld zijn.  Bovendien zijn op de website (www.verselelagaclassic.be) ook gpx-bestanden van  de parcours beschikbaar, die gemakkelijk opgeladen kunnen worden naar een fiets app of gps-toestel.

FIETS JE IN DE PRIJZEN MET #VERSELELAGACLASSIC 

Langs het parcours staan ook verschillende fotoborden die de moeite zijn om even  bij te stoppen. Wie een foto neemt aan dit doorkijkbord en die vervolgens deelt op  Instagram met #verselelagaclassic of op de website www.verselelagaclassic.be, maakt kans op een half jaar gratis voeding voor zijn huisdier.  

LIVE EVENT De organisatoren zijn alvast hoopvol dat ze dit najaar ook nog een fysieke editie van  de Versele-Laga Classic kunnen organiseren. “Die zou op 13 november 2021 plaatsvinden, op voorwaarde dat corona niet opnieuw roet in het eten gooit”, aldus  Sarah Lanckman.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...