Heemkundige kring boekt record aantal leden

Een beetje tot hun eigen verbazing noteerde de vrijwilligersgroep van de heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ al het 680ste lid voor dit jaar. Vorig jaar eindigde men in november nog met 679. Leden van de heemkundige kring krijgen het gelijknamige streektijdschrift. 

Pre corona groepsfoto ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan in februari

Het wijst alleszins op een blijvende interesse voor streekgeschiedenis, erfgoed, familiekunde, archeologie, volkscultuur … De kring is met 3.000 volgers zeer actief op de sociale media. Mogelijk speelt ook dat een rol.

Er boden zich dit voorjaar al zestig nieuwe leden aan. Zij komen doorgaans uit de ruime omgeving, vaak uit Deinze, maar opvallend veel geïnteresseerden wonen in Gent.   

De leden/abonnees krijgen dit jaar alvast twee themanummers in de bus. Deze maand verschijnt het levensverhaal van Cesar Fredericq onder de titel ‘Van timmermansknecht uit Nevele tot dokter van de armen in Gent’ door Stefaan De Groote, met een voorwoord van Bart D’Hondt. André Bollaert werkt aan een geschiedenis van Poesele, die past in het 900-jarige bestaan van het dorp.  Het zal na Bachte-Maria-Leerne in de jaren zeventig, dan de tweede keer zijn dat in Deinze een dergelijke allesomvattende dorpsgeschiedenis verschijnt.

Voor meer info over lidmaatschap: www.landvannevele.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...