Kinderen ontdekken de stad met virtuele escape room

De paaspauze met beperkende coronamaatregelen daagt vele gezinnen uit om elke dag voldoende variatie in activiteiten te voorzien voor de kinderen. De jeugddienst van Stad Deinze helpt graag een handje en lanceert een digitale escape room over Deinze. Door het oplossen van 12 vragen kraak je de code. Alle antwoorden kan je vinden op het internet. Het onlinespel werd gemaakt door Whizzkids vzw in samenwerking met DVS360 en wordt binnenkort over heel Vlaanderen gelanceerd.

“Al meer dan een jaar ligt er een enorme druk op ouders die hun gezinsleven moeten zien af te stemmen op de veranderde werksituatie. De combinatie tussen thuiswerk omwille van corona en kinderen die minder naar school gaan en minder kansen krijgen om buitenshuis actief te zijn, zorgt ervoor dat de gezinnen echt creatief moeten zijn om de dagen educatief in te vullen”, zegt schepen van Jeugd Rutger De Reu. “Vanuit de stad hebben we het afgelopen jaar al tal van initiatieven genomen om ondanks corona toch een variatie aan activiteiten aan te bieden, en ook met deze virtuele escape room is dit een schot in de roos.”

Guido Vermaerke en Bert Vanhaesebroeck, die vroeger beiden in het onderwijs stonden in Deinze, zijn de bezielers achter vzw Whizzkids. “Wij organiseren al enkele jaren digitale ICT-wedstrijden voor het lager onderwijs en voor studenten hogeschool lerarenopleiding basisonderwijs. Toen we in dit coronajaar voor een finale een digitale escape room maakten, is het idee ontstaan. We kennen Deinze allebei goed en konden rekenen op Glenn De Cuyper van DVS360 voor dronebeelden en 360graden-foto’s van tal van locaties in Deinze. De stad was onmiddellijk enthousiast om hun schouders onder dit project te zetten.”

Ook schepen van onderwijs Trees Van Hove is tevreden over het resultaat. “Door de dronebeelden heb je het gevoel dat je over de stad vliegt, en je kan landen op een aantal merkwaardige plaatsen in het centrum. Kinderen die daar de vragen kunnen oplossen, kunnen zo een mooie prijs winnen. Het is een mooie combinatie tussen een spel en het aanscherpen van de digitale skills van de kinderen.”

Whizkids vzw zal het spel ook over heel Vlaanderen uitrollen, waardoor ook andere kinderen in Vlaanderen, via de scholen, tot 15 mei de kans krijgen om Deinze virtueel te bezoeken.

Link: escape.whizzkids.online

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...