Esso tankstation Deinze is klaar voor een groene toekomst!

In het tankstation van de toekomst vloeit niet enkel benzine, Diesel of AdBlue door de pompen maar kan je er ook met je gloednieuwe elektrische wagen terecht.

Op vrijdagochtend 2 april waren burgemeester Jan Vermeulen en Schepen van Economie en Milieu, Filip Vervaeke de enthousiaste aanwezigen om de allereerste elektrische wagens te zien opladen aan de gloednieuwe laadpalen van het Esso tankstation in Deinze.

Eric Dewitte en Katrien Declercq, eigenaars van Esso Deinze, zijn continu bezig met het vernieuwen van hun zaak. Nu de elektrische wagen zijn intrede doet in het straatbeeld zagen ze meteen een nieuwe opportuniteit.

Het laadstation aan de Gaversesteenweg te Deinze beschikt over laadpalen van 60 KW tot 350 KW. De snelste elektrische auto op de markt kan laden aan 270 KW en de gemiddelde elektrische auto laadt reeds 100 km bij op 10 minuten tijd, waardoor je heel snel weer verder kan. “De hoogspanningscabine is gebouwd voor de toekomst, met een hoog vermogen dat toelaat om later tot 10 elektrische wagens gelijktijdig te kunnen laden” zegt Eric Dewitte.

Burgemeester Jan Vermeulen is alvast enthousiast: “Wij zijn trots om te zien dat lokale ondernemers met eigen middelen investeren en een groene toekomst omarmen. Ook de ligging van Esso Deinze is ideaal, vlakbij de oprit van de E17 en de wachttijd tijdens het laden is nuttig besteed als je tegelijk een ontbijt of lunch nuttigt”.

Het tankstation is voorzien van een grote tuin met voldoende zitbanken zodat niet alleen je wagen, maar ook jij wat zonne-energie tankt terwijl je geniet van een belegd broodje of koffiekoek.  De nieuwe installatie biedt aan iedereen de mogelijkheid snel even bij te laden: op naar de volgende klant, veilig thuis geraken of verder reizen zonder zorgen. Ook wie  in de buurt woont, kan hier terecht voor zowel een trage laadbeurt, als om vliegensvlug te laden voor een onvoorziene verplaatsing.

Voor de installatie is Esso station Deinze in zee gegaan met een 100 % Vlaams bedrijf, Powerland, dat laadpalen plaatst  en zorgt voor het beheer van het laden zelf. “Dit bedrijf maakt trouwens deel uit van de roots van Esso Deinze, want zij hebben indertijd ook het tankstation gebouwd en helpen uitbreiden.” laat Eric Dewitte ons weten. “Samen met Powerland maakt Esso Deinze de sprong naar de toekomst” bevestigen Benoit Goesaert en Alex De Man, zaakvoerders van Powerland.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...