Deinzenaar Steven Dhaeyere werkt mee aan de gloednieuwe serie Kustboys.

Steven Dhaeyere, voor ons geen onbekende: Hij had misschien wel als eerste in Deinze een drone en sinds enkele jaren brengt hij wekelijks voetbalmatchen uit de eerste klasse en tweede klasse in beeld. Wij volgden hem al van in het begin toen hij met zijn drone prachtige beelden maakte van de accomodatie van SK Deinze en andere highlights uit Deinze zie deze link

Foto: Martin Defour

In augustus speelde KVO met het idee om een docureeks te maken, naar analogie met de Netflix reeks “Sunderland till I die”. Zeker in een door COVID gedomineerd jaar zou dat voor supporters en sponsors van de Kustploeg een pleister(tje) op de wonde zijn. Martin Heylen is ambassadeur van de ploeg, dus: de vraag werd gesteld aan Martin. Hij legde het idee voor aan Woestijnvis. 

Er werd binnen Woestijnvis dan goed bekeken of en hoe er iets van te maken viel. Het is niet simpel om een programma verkocht te krijgen over -met alle respect- “maar KVO”. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er 3 mogelijkheden zijn: Ofwel speelt Oostende tegen de degradatie, net als vorig seizoen. Ofwel speelt het een grijs seizoen waarin het 14e eindigt en er sportief weinig te beleven valt. Of, om één of andere reden spelen ze een uitzonderlijk seizoen en doen ze mee voor Europees voetbal.

 
In theorie dus een kans van 2 op 3 op boeiende tv, want als KVO een grijs seizoen draait en pakweg 14e eindigt: kan het dan ook boeiend zijn? Heel wat research later bleken er fantastische verhalen te zitten achter de bestuursleden, spelers, trainers en vrijwilligers. Ook de overname van het Amerikaanse PMG met een data-gedreven transferpolitiek is een interessante invalshoek. De club beloofde ons ook All Acces en geen taboes. Dit deed ons echt geloven in een goed project. De goede sportieve prestaties zijn een uitstekende bonus in het verhaal.


En zo zijn we dus sinds eind augustus aan het draaien bij de Kustboys. In de kleedkamer, in de bestuurskamer, bij de spelers thuis en zelfs op transfer deadline day in februari mochten we overal bij zijn. Wat volgt zijn 6 boeiende afleveringen van het reilen en zeilen van een kleine club met grootse plannen. 

Kustboys is vanaf vrijdag 9 april te zien op Play Sports Open, gratis voor alle klanten van Telenet TV op kanaal 11

Gesprek over Kustboys met Martin Heylen:

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...