Stedenband krijgt Oost-Vlaamse subsidie voor basisschool Thor in Senegal

De interlokale Vereniging Stedenband Deinze, Lievegem en Keur Moussa, Pout en Diender (afgekort KeMoPoDi) in Senegal krijgt van de provincie Oost-Vlaanderen een subsidie van 7.000 euro. Deze zal worden besteed aan een bijkomend klasje en educatief materiaal voor de basisschool in Thor (Senegal).

De provincie voorziet subsidies voor de ondersteuning van het lokaal mondiaal beleid in Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Deze subsidie wil lokale besturen en actoren stimuleren en ondersteunen om kwaliteitsvolle activiteiten op te zetten om het draagvlak voor mondiale solidariteit te vergroten en bij te dragen aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Deinze en Lievegem werken samen in een stedenband met Keur Moussa, Pout en Diender (afgekort KeMoPoDi) in Senegal. Deze stedenband is uniek omwille van zijn intergemeentelijk karakter en door de betrokkenheid van elf scholen. De stedenband wil onder meer de kwaliteit van het onderwijs in de partnerscholen verbeteren. De leerlingen uit Deinze en Lievegem organiseren hiervoor allerlei leuke inzamelacties. Zo ondersteunt de stedenband in samenwerking met Leefschool Klavertje 4 (in Nevele) de basisschool in Thor in Senegal. Deze school kreeg in het verleden al financiële steun om klaslokalen te renoveren, om schoolmeubilair en schoolmaterieel aan te kopen.

“De huidige subsidie van 7.000 euro zal de school gebruiken om een bijkomend klasje te bouwen en om extra educatief materiaal aan te kopen”, vertelt Trees Van hove, schepen bevoegd voor lokaal mondiaal beleid. “De subsidie zorgt niet alleen voor een verbetering van de leeromstandigheden, maar draagt ook bij tot de realisatie van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Vooral SDG 4 ‘Kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen’ scoort goed. Hierdoor verminderen ook genderongelijkheid (SDG 5) en armoede (SDG 1) en verbetert de algemene gezondheid en welzijn (SDG 3).

Klavertje 4 werkt reeds enkele jaren samen met de school in Thor rond het thema afval. Beide scholen stimuleren elkaar om met leerlingen afvalopruimacties te organiseren, om educatief materiaal te voorzien rond het thema afval,… Heel concreet krijgen SDG 12 en 13 hierdoor ook invulling.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...