“Waterbus” tussen Nevele en Deinze 🐟

De beslissing werd eindelijk genomen, in de wandelgangen in de Leiespiegel werd er al lang over gesproken maar het is nu een feit. Tijdens de marktdag in Deinze zal er tussen Nevele en Deinze een “waterbus” varen.

De gesprekken met dewaterbus.be liepen al een eindje en werden deze week gefinaliseerd. Deinze mag toch wel trots zijn dat er een samenwerking komt tussen de dewaterbus.be en Stad Deinze. De Waterbus zal vanaf volgende week woensdag 7 april een boot ter beschikking stellen zodat mensen uit Nevele die de markt in Deinze op woensdag willen bezoeken dit nu per boot kunnen doen. In Gent loopt nu ook reeds een proefproject met de Waterbus, deze boot is op woensdag vrij en kan dus eenvoudig de oversteek maken naar onze regio.

Als start/aankomst plaats zal in Deinze de aanlegsteiger aan het Sint-Poppoplein gebruikt worden, de nodige signalisatie zal voorzien worden. Nevele zal starten met een noodsteiger. Na de bouw van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug wordt een definitieve steiger gebouwd, tussen de nieuwe brug en huidige brug. (https://www.seineschelde.be/aanpassing/deinze-bouwen-aanlegsteiger-nevele).

Na een positieve evaluatie zal beslist worden om dit eventueel ook te voorzien voor de boerenmarkt in Landegem op vrijdag, dit kan dan ook gecombineerd worden met de markt in Nevele die ook op vrijdag is. Dit is een mooie toeristische troef voor onze regio en kan in de zomermaanden uitgebreid worden met regionale hapjes aan boord.

Wie een eerste keer wil meevaren met deze “waterbus” kan aan de receptie van de Leiespiegel een gratis ticket afhalen op vertoon van zijn identiteitskaart.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...