9 ondernemers starten op 15 mei in HUP/HUB

Op zaterdag 15 mei gaat HUP/HUB in de Tolpoortstraat open, een plaats waar starters kunnen proeven van het ondernemerschap. Er zijn twee grote winkelruimtes die voor 1 jaar worden ingenomen door Letters & Co en Slam Skateshop. Daarnaast starten er 7 pop-upshops voor drie maanden, met optie op verlenging.

VLNR: Katrien Smans (re/Done); Chris Verhecken en Lies Scheerlinck (Letters & Co); Florian Heyerick (Bar & Lounge FLO); Petra Blaaser (Nouvelle Vie) en Kathleen Moens (82dress); Florence Demarey (Relaxatietherapie Florence); Steven De Bodt (Coffee, Beer & Vinyl); Sylwia Urbanowska (Neo-Pop & Glass Art); Geert Schobben (Bekke & do) en Fabian Verhaeghe (Slam Skateshop).

“In 2019 kocht de stad de handelsruimte in Tolpoortstraat 66-68 aan om er HUP/HUB in onder te brengen, een netwerkplek voor startende ondernemers. De stad kreeg € 500.000 subsidie van het VLAIO – Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen voor de aankoop, studiekost en inrichtingskosten van het pand. We investeren hier graag in starters en het Deinse handelsapparaat, want hoe meer aanbod en beleving, hoe meer er valt te ontdekken, hoe meer mensen er naar Deinze komen shoppen”, zegt Filip Vervaeke, schepen van lokale economie. “De nieuwe Brielpoortbrug wordt in het weekend van 15-16 mei officieel geopend en is een grote meerwaarde voor de shoppers. Ze kunnen gratis parkeren aan de Brielpoort en staan na een korte wandeling vlot in de Tolpoortstraat”, vult burgemeester Jan Vermeulen aan.

De winkelruimte heeft een oppervlakte van 776 m² en biedt met zijn ideale commerciële ligging heel wat mogelijkheden. Na een oproep nemen 9 ondernemers hun intrek in het pand vanaf 15 mei 2021.

Er zijn twee grotere winkelruimtes voorzien. De eerste winkelruimte wordt gedurende 1 jaar ingevuld door Letters & Co, een onafhankelijke boekhandel. Letters & co verwijst niet alleen naar het ruime leesaanbod voor kinderen en volwassenen, maar verklapt ook hun formule ‘Lezen is beleven!’. “Een tijdelijke verhuis uit ons huidige pand op de Markt is noodzakelijk, we zijn dan ook maar wat blij om te kunnen aansluiten bij dit schitterende initiatief van de stad Deinze. Deinze is onze heimat en we geloven in de kracht en symbiose van lokale handelaars onder 1 dak én in de kruisbestuiving van bestaande handelaars met nieuwe starters”, klinkt het bij zaakvoerders Chris Verhecken en Lies Scheerlinck. 

Facebook.com/Boekhandel.Letters.en.co.Deinze 

Slam Skateshop zal de tweede winkelruimte innemen, ook voor 1 jaar. Ze bieden de beste skatemerken aan en verkopen naast skateboards ook kledij en schoenen van merken zoals HUF, Vans, NikeSB en Dickies.

“Het concept HUP/HUB spreekt ons enorm aan, net als het feit dat er plaats is voor creativiteit. Deinze heeft een heel sterke skatescene, die met de komst van het skatepark Briel alleen maar beter en groter is geworden. Door onze jarenlange ervaring willen en kunnen we de beste service aanbieden voor onze klanten. Dat gaat van een achtjarige die zijn eerste board wil kiezen, tot ouders die het skaten herontdekt hebben, iedereen is welkom!”, klinkt het bij Fabian Verhaeghe. “Als lokale skateshop willen we ook de lokale skatescene ondersteunen, zo denken we aan events, team riders en workshops.” Facebook.com/Slam.9Duust

De pop-ups bestaan uit heel diverse starters:

Bekke & do

Bekke & do biedt betaalbare huishoudelektro van de merken Beko en Domo aan met bijhorende service. “De locatie, het pop-upgegeven en de naambekendheid zijn de hoofdredenen waarom we starten met deze pop-up elektro discounter. We bieden er alle huishoudelektro aan voor de keuken, de wasplaats en het huishouden”, zegt Geert Schobben. Facebook.com/BekkeDo 

82dress & Nouvelle Vie

82dress (“aid to dress” of vrij vertaald “helpen bij het kleden”) biedt een nieuw concept aan van betaalbare dameskledij. “De kledingstukken zijn ‘musthaves’ voor alle dagen en worden via een homeparty concept in de winkel, bij jou thuis of bij vrienden voorgesteld. Deze hebben een perfecte prijs-kwaliteitbalans en er wordt tijdens het shoppingmoment gratis persoonlijk stijl- en kleuradvies aangeboden. 82dress staat een deel van de winst af om dankzij jullie hulp jaarlijks een aantal ton CO2 te compenseren via www.myclimate.ch. Zo helpen we samen de wereld voor ons en onze nakomelingen beter te maken, leuk toch?”, zegt zaakvoerster Kathleen Moens. 

Nouvelle Vie van Petra Blaaser vult 82dress mooi aan en staat voor unieke, handgemaakte creaties, gepersonaliseerde accessoires, geboortecadeaus en textielbedrukking voor groot en klein. 

Facebook.com/82dress

Facebook.com/madebynouvellevie

Relaxatietherapie Florence

Voor allerhande massages, aromatherapieën, edelstenen, kristallen, handgemaakte wierookstokjes en relaxatieworkshops kan je terecht bij relaxatietherapie Florence. “Deze unieke kans is ideaal om in deze stressvolle tijden mensen relaxatie & spiritualiteit aan te bieden op een centrale locatie”, klinkt het bij zaakvoerster Florence Demarey. De ontspannende behandelingen zijn ideaal om tijdens het shoppen of na een drukke werkdag nog even tot rust te komen. De behandelingen kunnen op voorhand geboekt worden op de website. Op zaterdagnamiddag is de shop doorlopend open, met een ruim assortiment aan aromatherapieën, wierookstokjes en kristallen. Daarnaast zullen er regelmatig ontspannende workshops en yogasessies plaatsvinden in HUP/HUB. 

Facebook.com/relaxatietherapie.florence

Bar & Lounge FLO

Florian Heyerick start met pop-up Bar & Lounge FLO. “Een eigen zaak starten vraagt moed, zeker nu. Velen nemen de stap niet wegens te onzeker. Ik ga met volle ambitie en motivatie mee in het avontuur van HUP/HUB. Het lijkt me een leuke uitdaging om met mijn kennis als butler en sommelier, gecombineerd met de kansen die het stadsbestuur biedt, te proeven van het ondernemerschap. Samen met mijn team ben ik er van overtuigd dat we een uniek concept kunnen neerzetten. ’s Middags is FLO een tearoom, ’s avonds een lounge-, tapas- en cocktailbar. We zullen ook thema-avonden voorzien. We gaan ervoor onder het motto “Go with the FLO”!”, besluit Florian. 

Neo-Pop & Glass Art

Met Neo-Pop & Glass Art verkoopt Sylwia Urbanowska schilderijen in alle formaten, net als glaswerk met haar kunst. Daarnaast maakt ze schilderijen op maat en schildert ze glaswerk op bestelling. “Ik woon in Astene en was al een tijdje op zoek naar een bureau, atelier en winkel. Bovendien wil ik Deinze wat meer kleur geven met mijn werkjes, HUP/HUB biedt mij daarvoor de ideale mix aan”, zegt Sylwia. 

Facebook.com/UrbanowskaSylwia 

Coffee, Beer & Vinyl

Steven De Bodt startte het concept Coffee, Beer & Vinyl in zijn eigen woning in de Krommestraat in Astene. Hij verkoopt er tweedehands en nieuwe vinylplaten. “HUP/HUB biedt mij de ideale kans om meer visibiliteit te creëren voor mijn zaak op een toplocatie. Op termijn wil ik mij namelijk vestigen in het centrum van Deinze”, stelt Steven. “Ik verkoop allerlei genres, van metal tot Vlaamse schlagers. Voorlopig is er nog geen koffie en bier in de pop-up, de naam is gekozen voor de toekomst. Later wil ik mijn klanten een lekker biertje of een tas koffie aanbieden”. 

re/Done

Katrien Smans biedt met re/Done oplossingen op maat aan voor verschillende ambachtelijke vragen. Denk aan meubelrestauratie, herstofferen, kussens, kaarsen maken en workshops. “Meewerken aan de dynamische ontwikkeling van de creatieve community in Deinze sprak me onmiddellijk aan”, stelt Katrien.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...