Ondergrondse afvalinzameling van start in Deinze

Vanaf maandag 17 mei kunnen inwoners uit de zone Markt en directe omgeving en uit de Bachtekerkstraat met hun afval terecht in de ondergrondse containers in hun buurt. Deze ondergrondse inzameling vervangt de huis-aan-huisophaling.

Op 17 mei worden de eerste ondergrondse afvalcontainers in Deinze in gebruik genomen. Vanaf die dag kunnen de inwoners uit de betrokken zones er terecht met hun restafval, PMD, papier en karton en glas. Deze afvalstromen worden in de betrokken zones niet langer ingezameld aan huis.

“De ondergrondse inzameling biedt vele voordelen”, vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor milieu.. “Doordat inwoners hun vuilnis kunnen wegbrengen wanneer ze willen, is er minder kans op problemen met ongedierte of geuroverlast, zeker in de zomer. Afvalzakken, stapels papier en karton en bakken glas zorgen niet langer voor obstakels op voetpaden en een onaangenaam straatbeeld tijdens de ophaaldagen. Het afval is onbereikbaar voor dieren en bij hevige wind waait het niet langer weg. Er hoeven geen traag rijdende afvalwagens meer langs alle woningen te komen, minder hinder dus en minder CO2-uitstoot”.

Voor de inwoners is deze nieuwe manier van afvalinzameling uiteraard een aanpassing. Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen, voorziet de stad infomomenten ter plaatse. De mensen kunnen dan kennismaken met de werking van de containers en kunnen met hun vragen en bezorgdheden bij een stadsmedewerker terecht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...