Ruben Gekiere, Geru, opent distributiecentrum voor webshops in Deinze

Volgende week opent Deinzenaar en IT-ondernemer Ruben Gekiere met Geru een e-fulfilment center te Deinze. Hiermee zullen in de toekomst vanuit Deinze dagelijks honderden pakketjes die online besteld werden via een webshop verdeeld worden in Europa en de rest van de wereld.

Een dergelijk e-fulfilment center is een verdeelcentrum waarbij vooral webshops (maar ook andere bedrijven) hun goederen stockeren. Wanneer er een bestelling op hun shop binnenkomt wordt deze automatisch doorgestuurd naar het verdeelcentrum waar de bestelling meteen wordt ingepakt en verzonden. “Door de grote volumes in het distributiecenter kunnen de online winkels mee profiteren van betere verzendtarieven en goedkoper verpakkingsmateriaal, wat uiteindelijk ook weer een voordeel is voor de consument”, aldus oprichter Ruben Gekiere.

“Ook moeten de webshops piekmomenten niet meer zelf opvangen, kunnen ze op verlof gaan zonder de winkel te moeten sluiten en krijgt de consument zijn bestelling meestal al na 1 dag in huis.”

Ruben Gekiere

Momenteel zijn er reeds enkele van deze distributiecentra in grotere steden zoals Antwerpen, Mechelen en Brussel, maar nog niet in onze regio. Met dit initiatief hoopt men ook de lokale ondernemers een duwtje in de rug te kunnen geven met e-commerce.

Met de e-fulfilmentdiensten van Geru BV is zaakvoerder Ruben Gekiere niet aan zijn proefstuk toe. Hij startte als IT-consultant en richtte hiermee reeds eerder enkele goeddraaiende IT bedrijven op, zowel in Gent als in Deinze. “Dit is een logistiek bedrijf, maar kan niet vlot werken zonder een goed IT-systeem”. Het WMS (Warehouse Management System) houdt alle stock en historiek bij en bevat koppelingen met de meest gangbare types van webshops (zoals Magento, WooCommerce, Shopify, Bol.com,…). Via deze koppelingen krijgt het WMS de bestellingen van de shops binnen en kan zonder tussenkomst van de webwinkel de bestelling verwerkt worden.

Wie interesse heeft in de diensten van Geru kan hiervoor terecht op de website www.geru.be of kan mailen naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...