Beleef de Brielpoortbrug

In het weekend van 15 en 16 mei wordt de Brielpoortbrug officieel geopend met activiteiten op en rond de brug. De achtendertig meter lange klapbrug over de Leie verbindt het winkelhart van Deinze met de gratis Brielpoortparking. Ze is ook een belangrijke schakel in het netwerk voor voetgangers en fietsers in de stadskern. Je kunt in het stadscentrum van de ene aangename plek naar de andere wandelen en fietsen. De brug is een realisatie van de stad en de Vlaamse Waterweg.

“Wie op 15 mei tussen 10 en 17 uur zijn wagen parkeert op de Brielpoortparking en via de Brielpoortbrug naar het centrum gaat, krijgt een duurzame winkeltas van Deinze winkelstad vzw. Aan de honderdste voorbijganger schenkt de stad een cadeaubon van 250 euro” zegt Filip Vervaeke, schepen van lokale economie. 

“Handelaars en lakeien verwelkomen je, de fanfare ‘De rustende moeders’ zorgt voor de muzikale noot. Je kan ook gratis een fietstaxi van ViaVelo nemen die je naar de Tolpoortstraat, Markt of een andere locatie in het centrum brengt” vult Bruno Dhaenens, schepen van evenementen, aan. 

Live-art

Op zaterdag 15 mei kan je een tiental kunstenaars aan het werk zien. Zij zullen de Brielpoortbrug en de Leie vereeuwigen op doek. Een jury zal de kunstwerken beoordelen en de winnaar bekronen met een Deinse cadeaubon van 500 euro. Later zal mudel de kunstwerken veilen. De opbrengst gaat naar de reissector in Deinze. 

Oproep

Ben je (amateur)kunstschilder of tekenaar en wil je graag deelnemen? Laat het weten aan de dienst toerisme: 09 380 46 02 of [email protected].

Animatie op het water 

Ook op het water valt het een en ander te beleven. Je kan op 15 en 16 mei gratis en coronaproof suppen (rechtstaand peddelen op een surfplank). Reserveer je plaatsje via www.teamadventure.be/brielpoortsup.

Jachtclub Deinze houdt een bootjesoptocht. Op zaterdagnamiddag kan je ook genieten van spectaculaire flyboarddemo’s, op zondag om 10 uur kan je zwemmen met de Deinse ijsberen. 

Randactiviteiten Deinze Winkelstad
“Deinze Winkelstad voorziet ook een aantal leuke randactiviteiten om de Brielpoortbrug in de kijker te plaatsen”, vertelt Filip Vervaeke, schepen van lokale economie. “Zo zullen in de Tolpoort-, de Kortrijk- en de Gentstraat mooie vlaggen hangen met een afbeelding van de nieuwe Brielpoortbrug. In de Tolpoortstraat wandelen de bezoekers over een rode loper en worden ze getrakteerd op live pianomuziek vanop een heuse vleugelpiano. Verder versiert Deinze Winkelstad van 10 mei tot en met 10 juni een aantal uitstalramen met legobouwwerken. De handelszaken met de legokunstwerkjes worden met elkaar verbonden door een ‘Legowandeling’. Het parcours kan je vinden op een wandelkaart te verkrijgen bij de dienst toerisme en op www.deinzewinkelstad.com.”

Tot slot doet Radio Tequila live verslag van het hele event.

Officiële inhuldiging

Op zaterdag 15 mei wordt de brug om 15 uur officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken mevrouw Lydia Peeters.
Het programma is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Een overzicht van de activiteiten vind je op www.deinze.be/brielpoortbrug.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...