De Latem tweeling de Boxy’s komen naar Leerne met een pop-up concept tijdens het Art festival Let’s get out.

Tijdens het Let’s get out Festival, een kunst en food festival in en rond de site van Kasteel Ooidonk van 15 juli tem 17 oktober, georganiseerd door Francis Maere, zullen de bekendste kokende tweeling van het land, de Boxy’s en Douglas een pop-up foodconcept a(g)reable openen. Via Instagram zagen wij het hen met trots voorstellen.

FOOD

Met pop-up restaurant A[G]REABLES zorgen de kunstzinnige chefs van Douglas & Boxy’s voor gastronomische hoogstandjes, dat andere plezier dat we de afgelopen maanden zo gemist hebben. Stefan, Kristof en Douglas serveren dagelijks lunches op het binnenplein van de hoeve of bij regenweer in het wagenhuis. Vanaf 12:00 kan u genieten van lunch met aansluitend sweets en met aperitief wordt zachtjes de avond ingezet die vanaf 18:00 in het teken staat van een zalig zomers sharing / BBQ menu.

De originele setting van de hoeve wordt knap aangekleed met design van Willy Vandermeeren, Eland, Femat, Luc Poelman Terrazo voor een totaalbelevenis die rust, genot en schoonheid samenbrengt.

Vanaf 12:00 is het pop-up restaurant A[G]REABLES open. Doorheen de dag en avond (diner vanaf 18:00) kan u culinair genieten u reserveert best wel op voorhand. U kan binnen zonder toegangsticket voor het Art-festival.

De Boxy’s zoeken flexi jobs (15 juli – 17 oktober) voor keuken – bar – zaal – afwas Mail CV en Motivatie naar [email protected]

HOEVE “Goed te Reables”
Ooidonkdreef 5
9800 DEINZE

Het Let’s Get Out festival

Let’s Get Out nodigt Francis Maere ons uit om de prachtige Leiestreek te verkennen. In Bachte-Maria-Leerne, in een meander van de Leie nabij Sint-Martens-Latem vindt de hele zomer een kunstenfestival plaats. Op twee verschillende locaties, op wandelafstand van elkaar, worden beelden, installaties en schilderijen van de hand van meer dan 30 voornamelijk actuele Belgische kunstenaars getoond. 

Het kader van het kunstenfestival is uniek en combineert klassiek en avant-garde. In het kasteelpark van het elegante Kasteel Ooidonk eigendom van Graaf Henry t’Kint de Roodenbeke, exposeren verschillende gevestigde waarden. Een paar honderd meter verderop krijgt jong aanstormend talent de kans om zijn werk te tonen in het authentiek brute decor van de zeventiende-eeuwse hoeve “Goed te Reables”. 

Grote namen en jong geweld

In het kasteelpark komt een hommage aan Eugène Dodeigne (1923-2015), geboren in België maar uitgeweken naar Noord-Frankrijk. De prachtige overzichtstentoonstelling in La Piscine Roubaix was door de lockdown slechts kort te bezoeken, daarom zal een selectie ook te zien zijn tijdens Let’s Get Out. Pierre Clerk (°1928, Atlanta) was hetzelfde lot beschoren als Dodeigne. Zijn eerste Belgische one-man show, bij Francis Maere in Gent werd eveneens getroffen door de lockdown. Daarom krijgt ook hij deze zomer een podium in Ooidonk alvorens de werken teruggestuurd worden. 

Daarnaast vormt het kasteelpark het speelveld voor grote namen uit de actuele Belgische kunst. Tussen het groen zal werk te zien zijn van Arne Quinze, Kris Martin, Jan Fabre, Jean-Michel Folon, Hanneke Beaumont, Etienne Desmet, Koen Van Mechelen, Philip Aguirre y Otegui, Kobe en Oscar Jespers. 

De hoeve “Goed te Reables” wordt ingepalmd door jong aanstormend talent. In de verschillende ruimtes ontdekken bezoekers installaties lichtsculpturen, objecten en schilderijen van Stanislas Lahaut, Sofie Muller, Tim Volckaert, Stief Desmet, Maen Florin, Bart Van Steenkiste, Charlie De Voet,  Sylvie Martens, Henry Claeys, Lieven Lefere, Isidoor Goddeeris, Dolores Bouckaert & Kris Dewitte, Ingrid Castelein, Stan van Steendam, Peter De Meyer, Frederik Lizen, Jeffe De Brabandere, Roeland Tweelinckx, Peter Morrens en Johan De Wit.

Van 15 juli tem 17 oktober
Woe – Zon: 10:00 – 18:00
Tickets: 20 euro 
online of aan de ingang van het kasteel of de hoeve.

De toegang is gratis voor kinderen t.e.m 12jaar
​Parking auto’s en fietsen voorzien 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...