De Plaats lanceert werking met bijzondere opening van de bar

Op vrijdag 11 juni opent de bar van De Plaats, een splinternieuw initiatief van platvvorm en het Rariteitenkabinet. Vanaf 18 uur kan je aan je bubbel-tafel genieten van een drankje en van de heerlijke gerechten van Laïla EetCultuur. Om 20u zorgt de befaamde De Cauter Family voor live muziek en bij mooi weer wordt het ook heerlijk verpozen in de tuin.

De Plaats is een nieuwe, artistiek bruisende plek in het centrum van Deinze, met wijd open deuren voor iedereen. In nauwe connectie met haar omgeving injecteert De Plaats kunst in het dagelijkse (stads-)leven. Toegankelijkheid, inclusiviteit en ruimte voor twijfel zijn kernwaarden.

In De Plaats zijn al enkele jaren kunstenaarsateliers gevestigd, onder de vleugels van kunstenaarsinitatief platvvorm. Die ateliers maken nu mee deel uit van het grotere geheel dat platvvorm en het Rariteitenkabinet vrijdag samen voorstellen als “De Plaats”. Daarnaast rolt De Plaats vanaf september een breed programma uit van tentoonstellingen, workshops, lezingen, voorstellingen en concerten. Kinderen kunnen er het hele jaar door deelnemen aan inclusieve artistieke ateliers en kampjes, o.l.v. verschillende spelers van De Plaats.

De bar is de lijm die dit alles samenhoudt en verbinding legt met de Stad. Vanaf komende vrijdag is iedereen daar van dinsdag t.e.m. vrijdag doorlopend welkom voor een koffie of iets anders of iets meer. In de bar vind je o.a. een open kunstbibliotheek, een kinderhoek, een verzameling rariteiten en een wisselend kunstaanbod.

Op vrijdag 11 juni gooit De Plaats de deuren open, met een aantrekkelijk voorproefje.

Vanaf 18 uur is de bar open en serveert Laïla EetCultuur haar overheerlijke, Marrokaans geïnspireerde gerechten. Laïla is een rising star in de catering-wereld. Ze begeleidt o.a. de tournees van Kapitein Winokio en andere gekende gezelschappen. Laïla werkt met biologische, lokale producten en voegt een Marokkaanse toets toe aan haar zeer toegankelijke gerechten.

Om 20 uur brengt de onnavolgbare De Cauter Family een absolute topsfeer in de bar. 

Iedereen is doorlopend van harte welkom, maar omdat de plaatsen beperkt zijn en de coronaregels strikt worden gevolgd, is reserveren aangeraden. Dat kan via het inschrijvingsformulier onder deze link: https://forms.gle/XWu1QK4TKuPaca95A

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...