Eerste Crossfitbox opent in Deinze

Met de heropening van alle binnensporten, volgt eindelijk de officiële opening van Crossfit Deinze, de allereerste Crossfitbox in Deinze en omstreken.

“Oorspronkelijk was de opening gepland op 9/11/20. Die niet kon doorgaan door de start van de 2de lockdown (2/11/2020). Ons  geduld werd zwaar op de proef gesteld, maar we bleven niet bij de pakken neerzitten: we ontwikkelden verschillende initiatieven die online en thuis uitgevoerd konden worden. Sinds januari gaven we ook buitentrainingen in kleine groepjes en zo verzamelden we al een leuke community van enthousiastelingen uit Deinze en omstreken.”

Crossfit Deinze is er voor:
– Mensen die op zoek zijn naar een leuke, uitdagende sport
– Mensen die iets willen bijleren op sporttechnisch vlak
– Mensen die al gedreven zijn in een andere sport en Crossfit zien als een ondersteuning om in die sport vooruit te gaan
– Mensen die in de klassieke, individuele gyms hun gading niet vinden
– Mensen die sterker, fitter en gezonder willen worden in het dagelijks leven
– Mensen die het competitiebeest in zichzelf willen laten wakker worden

Zij  kunnen via de website een GRATIS PROEFLES reserveren en ontdekken of  crossfit ook voor hen is.

Wat is Crossfit?
Het doel van Crossfit is  je zo fit mogelijk te maken op alle vlakken.
Dat doen ze door functionele bewegingen uit verschillende sporten met elkaar te gaan combineren. De grootste takken hierin zijn duursporten, gymnastiek en gewichtheffen.

Het doel is om mensen een brede basis te bieden en  fysiek voor te bereiden op bekende en onbekende uitdagingen. De bewegingen worden gecombineerd in een WOD (= workout of the day). Elke dag is  dus anders.

Crossfit is een functionele training die je beter maakt in je sport en in het dagelijkse leven.
Het valt niet te vergelijken met gewone fitness, waar toestellen en technologische snufjes worden ingezet om te sporten. Crossfit  is een meer vitale, robuuste vorm van functional fitness.

Onze visie
Bij Crossfit Deinze willen ze bijdragen aan een hogere levenskwaliteit door mensen fitter, gezonder en mentaal weerbaarder te maken.

Zowel bij voedingsadvies als bij het sporten ondersteunen ze mensen om hun eigen weg te vinden. Ze gaan niet voor een quick fix, maar voor lange termijnoplossingen. Balans is hierbij zeer belangrijk. Er wordt niet enkel gefocust op resultaten, maar vooral gedragingen die gezondheid ondersteunen, die kunnen geïntegreerd worden in het dagelijks leven.
Daarnaast zetten ze in op een sterke community, met naast het samen sporten regelmatige sportieve (en minder sportieve) activiteiten.

Ze onderscheiden zich door onze persoonlijke, kwalitatieve begeleiding. Bij ons wordt iedereen begeleid op een manier die bij hem/haar past. Als coaches ademen ze sport en gezondheid. Het is hun levenswerk om deze motivatie over te brengen op hun leden, zodat iedereen zich inzet binnen zijn/haar mogelijkheden.

De mensen achter Crossfit Deinze
Louis en Lara leerden elkaar kennen via Crossfit. Beiden gepassioneerd door de sport, besloten ze samen hun droom waar te maken en een Crossfitbox te openen in Deinze.

Louis is head coach en een vaste waarde binnen de Belgische competitiescene. Hij werd dit jaar derde in België bij zijn deelname aan de Open (De voorrondes voor de Crossfit Games (het wereldkampioenschap)).

Lara is mede-eigenaar en sportdiëtiste. Haar zelfstandige praktijk situeert zich eveneens te Crossfit Deinze. Daarnaast is ze ook actief als zelfstandig sportdiëtiste in het sportcentrum van AZ Jan Palfijn, olv Dr Annelies Van Erck en werkt ze als freelancer voor o.a. Decathlon en Energy Lab.

Coronaproof?

Sport en beweging kunnen helpen om gezond te blijven en onze weerbaarheid te ondersteunen.
Daarom vinden we het uiterst belangrijk om van Crossfit Deinze een plaats te maken waar ook in tijden van COVID-19 op een veilige manier aan onze gezondheid gewerkt kan worden.
We nemen de richtlijnen heel serieus en zorgen voor extra maatregelen, zoals onder andere een coronagids met ventilatie- en circulatieplan en extra reiniging van de box en de materialen.

Ook zijn er vakken van 10m2 op de vloer uitgetekend, zodat elke deelnemer zijn eigen plaatsje heeft om met een gerust gemoed de workout te doen.

Meer info hier! www.crossfitdeinze.be
Instagram/facebook: @crossfitdeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...