Signeersessie bij Letters&Co. Onbekend is onbemind…

Signeersessie bij Letters&Co. Deinze

Onbekend is onbemind. Maar wat dan met “andersbekend”? Dertig jaar lang was William Ploegaert directeur van de Deinse “tekenschool”. Tegelijk trachtte hij ook in de kunstwereld iets te betekenen. Dat hij daarbij geen hoge toppen scheerde, vond hij eerder logisch dan spijtig: we weten dat de kunst een inhalige minnares is en de kunstenaar voor meer dan 100% voor zich opeist.

Maar hij zag ook de job in de tekenschool als een vorm van artistieke arbeid: voor anderen de kunst toegankelijk maken zag hij als een deel van zijn oeuvre!

Dat oeuvre spitste zich de laatste jaren toe op het maken van tekeningen op de iPad. Dat had aanvankelijk louter praktische redenen: na het verlaten van zijn Gentse atelier zocht hij naar een alternatief en vond dat…in een applicatie voor iPad. Hij noemde het “mijn draagbare atelier”.

Gaandeweg werd hij steeds bedrevener in het hanteren van de mogelijkheden die het medium hem bood en dat resulteerde tot hier toe in bijna 600 tekeningen. Uit die massa aan materiaal selecteerde hij iets meer dan 100 tekeningen om te bundelen in een boek. Dit boek kwam uiteindelijk tot stand in samenwerking met de gereputeerde artbookdesigner en uitgever Luc Derycke (van MERbooks, een imprint van Borgerhoff&Lamberigts uitgevers).

Een kunstboek met werk van William Ploegaert? Voor menigeen zal die naam veeleer met de academie verbonden zijn. William Ploegaert: “Hoog tijd dan, zou ik zeggen, om langs deze weg ook eens met het andere deel van mijn artistieke bezigheden kennis te maken. Ik signeer met plezier het boek voor u bij boekhandel Letters&Co op zaterdag 3 juli van 15 tot 18u!”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...