JONGCD&V Deinze lanceert een speelbox

JONGCD&V Deinze lanceert een speelbox die ontleend kan worden voor een dag vol spelplezier.

Op de foto: Tim Dhaenens (voorzitter), Ellen Ophalvens, Alexander Adams, Celine Van de Casteele, Rutger De Reu (Schepen) en Bart Vanhyfte (peter speelpleintje Katteputtestraat)

“Met deze actie willen we kinderen stimuleren om buiten te komen,” zegt voorzitter Tim Dhaenens. “We willen kinderen motiveren om buiten te komen en de hele vakantie te genieten van sport en spel. Daarom hebben wij een koffer samengesteld waarin verschillende soorten speelgoed terug te vinden zijn. Dit gaat van speelmateriaal voor de zandbakken, stoepkrijt, ringwerpen,… Alles om kinderen uit te nodigen buiten te komen en te doen wat ze het liefste doen.”

Met de actie willen de jongeren van CD&V ook nog eens het peter- en meterschap van speelpleintje in de kijker zetten. Het peter- en meterschap van een speelpleintje houdt in dat een buurtbewoner de toestellen regelmatig controleert en dit meldt aan de bevoegde stadsdiensten.

Schepen De Reu reageert: “Het is fijn dat ook JONGCD&V nog eens een oproep doet aan gezinnen om in eigen buurt buiten te spelen. Zeker na dit Coronajaar is dit van belang. De speelkoffer is een fijn initiatief. Als dit aanslaat moeten we bekijken of we dit vanuit de stad mee kunnen ondersteunen.”

De speelboxen kunnen door de meters of peters van de speelpleintjes aangevraagd worden via [email protected] 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...