Vorig jaar was het door Covid-19 niet mogelijk, maar dit jaar organiseert Versele-Laga wel weer een fysieke editie van de Versele-Laga Run.  

De derde editie van het loopevent gaat door op zondag 12 september en wordt in  Deinze een echt stadsevent, met start en aankomst op de Markt. De deelnemers  krijgen de keuze uit twee vernieuwde parcours van 5 en 11 km.  

TWEE JAAR NAAR UITGEKEKEN 

Na de succesvolle tweede editie in 2019 met 820 deelnemers, organiseert Versele Laga op zondag 12 september 2021 een nieuwe Versele-Laga Run. De voorbereidingen van deze editie waren al gestart in het voorjaar van 2020. Maar  omdat corona toen roet in het eten gooide, moesten ze bij Versele-Laga inventief  zijn en een alternatief bedenken: de Versele-Laga Trainingsrun 2020, een 9 km lang  parcours dat een maand lang werd uitgepijld. Maar dit jaar mogen sportievelingen  uit Deinze en omstreken zich dus wel weer opmaken voor een echt live loopevent. 

TWEE NIEUWE PARCOURS, MET VERSCHILLENDE STARTMOMENTEN 

Deelnemers hebben dit jaar de keuze uit twee nieuwe, mooie en gevarieerde  parcours van 5 of 11 km, langs de Leie en door de fabriek van Versele-Laga. En beide parcours met start en aankomst op de Markt in Deinze. Het 11 km-parcours neemt de lopers ook mee over de brug van Versele-Laga naar een mooi en pittig  stuk off road door de Meersen langs de oude Leie. 

Om de massa wel nog wat te spreiden, wordt aan de deelnemers gevraagd om op  voorhand op www.verselelagarun.be een startblok te kiezen. 

Sportievelingen reserveren de tweede zondag van september dus maar beter al in  hun agenda. Niet enkel dit jaar, maar ook de volgende jaren, want ook dan zal er  gelopen worden in Deinze. 

LOPEN VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID ÉN HET GOEDE DOEL 

“Bij Versele-Laga willen we de band tussen mens en dier voeden met de beste  voeding- en verzorgingsproducten voor een gezond en gelukkig dier. Én door een  gezonde levensstijl te promoten waarbij bewegen essentieel is. Een boodschap die  we het hele jaar door overbrengen naar onze medewerkers en met een event zoals 

de Versele-Laga Run ook naar alle inwoners van Deinze en omstreken”, zegt Sarah  Lanckman, Brand Manager Versele-Laga. 

Bovendien gaat ook dit jaar een deel van de opbrengsten van het event naar het  Back On Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, de Deinse meerkamper en peter  van het event. Met zijn fonds dat hij heeft opgericht nadat hij in 2014 zelf kanker  overwon, wil Thomas (ex-)kankerpatiënten inspireren om weer in beweging te komen  en zo het leven weer in handen te nemen. 

Net zoals elk jaar zal Thomas dit jaar samen met 20 ex-kankerpatiënten de 5 km  lopen op de Versele-Laga Run. Een eerste mijlpaal in hun trainingsschema dat ze  volgen in het kader van de Back on Track Run Challenge om tegen het einde van  het jaar 10 km te lopen. Thomas verzekerde zich vorige maand nog van een ticket voor de Olympische  spelen in Tokio, waar hij zijn achtste plaats van vijf jaar geleden op de Spelen in Rio  hoopt te evenaren. Voor zijn vertrek naar Tokio is hij het parcours van de Versele Laga Run al eens gaan verkennen. “Het is fantastisch dat de Versele-Laga Run dit  jaar opnieuw écht kan doorgaan en de kans biedt om opnieuw samen te gaan  trainen en lopen. Ook voor onze Back on Track challengers groep is dit erg  belangrijk. Deze mensen hebben het nodig om samen en als team hun grenzen te  verleggen.”, aldus Thomas Van der Plaetsen.

Versele-Laga Run, 12 september 2021, www.verselelagarun.be 

Deelnameprijs : 17 EUR

Delen op: