Zomerexpo ‘Mijnheer Cyriel’ in kelder Deinse bib.

Wie tijdens de openingsuren de bib van Deinze binnenwandelt, kan in de kelder eveneens een tentoonstelling over Het Nevele van de 19de eeuw en de schrijver Cyriel Buysse bezoeken. Het gaat om 22 geïllustreerde panelen. Er wordt ingezoomd op zijn familie en bekende werken zoals ‘Het recht van de sterkste’ en ‘Het gezin van Paemel’.

De tentoonstelling wordt beheerd door de heemkundige kring Het Land van Nevele. 
De expo is bijna twintig jaar oud en reisde rond in heel Vlaanderen en in Nederland. Maar het materiaal lijkt onverslijtbaar. De metalen frames werden dan ook gemaakt door het VTI van Deinze. De expo werd samengesteld door enkele leden van de heemkundige kring die zich lieten bijstaan door het Huis Van Alijn uit Gent.  Er kwam een financiële steun van het Vlaamse cultuurdepartement via toenmalig minister Paul Van Grembergen. 

De tentoonstelling staat in de kelder van de bib tot en met 28 augustus.

Cyriel Buysse staat uiterst rechts op de foto (collectie heemkundige kring)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...