Antiek & Rommelmarkt Grammene 15 augustus 2021

Zondag 15 augustus gaat de 42ste editie van de antiek & rommelmarkt van Grammene weer door. Aangepast aan de tijden zal iedereen gevraagd worden om een mondmasker op te zetten en als looprichting rechts aan te houden gedurende zijn bezoek. De toegang is gratis. Er werd zeer hard gewerkt om deze editie te kunnen laten doorgaan.

De basislijnen van voorgaande editie zijn echter praktisch dezelfde gebleven. Te Gottem gaan we ook keer tot aan het kruispunt Oude Heirbaan met Ardense Jagerstraat/Roterijstraat. Bewoners tot huisnr 103/120 maken deel uit van de marktzone. De laatste 200m staan er echter slechts aan 1 kant standhouders. De maximale capaciteit voor deelnemers is echter in deze Covid-19 tijden gedaald met één derde. Er werd ons opgelegd voertuigen naast de stand te plaatsen in plaats van erachter om meer buffer te maken tussen de diverse standhouders onderling. Standhouders checken nog steeds in te Gottem en dalen zo af naar de Brugstraat en het begin te Grammene kruising met de Koffiebeekstraat.

De markt begint aan de splitsing Oude Heirbaan/Koffiebeekstraat/Grijsbulstraat voor wie uit Deinze aan zijn tocht begint. Voor bezoekers met de fiets/brommer is er een parking achter het parochiecentrum van Grammene en één bovenaan de Oude Heirbaan te Gottem parking zaal de Vlasschuur. Mindervaliden kregen een strook parking in de Koffiebeekstraat. De oprit van het voetbalveld doet dienst als centrum punt voor hulpdiensten en meetingpoint mochten er zich problemen voordoen.

In de zone voor de Oude Heirbaan spoorweg tot nr. 60 is ambulante handel verboden. In de straat zal aan beide kanten een parkeerverbod gelden op 15 augustus. Bewoners kunnen hun voertuig op hun oprit plaatsen. We zullen proberen de toestroom bezoekers volledig weg te krijgen naar de super grootte parking Warandekouter om de overlast te beperken tot een minimum. Ja en zo zijn we aanbeland bij mogelijk een onzeker punt. De rijpe tarwe gelegen op de Verlorenhoek en deze op de Oude Heirbaan wacht om geoogst te worden. Regen geeft echter voor veel uitstel gezorgd. Gelukkig bood een grasveld in de Warandekouter de oplossing als noodoplossing. Een pluim gaat dan ook terecht naar landbouwer Jan Declecq. Er is een éénrichtingsverkeer situatie van toepassing de dag zelf die ervoor zorgt dat de zone Warandekouter en Koeweg aan elkaar verboden blijven met de route Grammene-Deinze zodat er altijd wel een parking zal zijn.

Rommelmarkt Grammene

Te Gottem zijn twee parkings voorzien. De eerste is gelegen boven te Gottem op de Oude Heirbaan achterkant parochiezaal de Vlasschuur. De tweede is een ruime weide perceel gelegen in de Kappelledreef voor bezoekers. Naast op de Oude Heirbaan nemen we ook de Brugstraat in met standhouders tot over de brug richting Machelen-Zulte tot aan Dreef. Te Machelen hebben we een parking ter beschikking gesteld gelegen in de Gottemstraat. Deze komt uit op Jaagpad en er is ook een voetpadje langs de oude Leie gelegen. Komt je met de mobilohome kies dan voor parking in de Vaartstraat te Machelen deze is hiervoor speciaal uitgerust. Met oplaadpunten en toebehoren.

Op de brug staan standhouders slecht aan 1 zijde aangezien erop de brug steeds 1 kant vrij blijft in geval van nood. De Brugstraat bevat eveneens een fietsparking & invalidenparking. Vanaf 9 uur zullen alle standhouders op hun plaatsen staan. Start U schattentocht welke meerdere kilometerslang is tijdig. Vroeg is relatief en niet zoals sommige zeggen een must overdag zie alles beter ook eventuele gebreken aan de koopjes beter.

De meest uitéénlopen voorwerpen worden aangeboden. Standhouders en bezoekers uit binnenland en buitenland weten Grammene te vinden. Deze markt behoord bij de monumenten en staat zeer hoog aangeschreven. Unieke stukken zijn geen uitzondering. Alhoewel het Antiek & Rommelmarkt noemt richten we ons steeds naar “de verzamelaar”; Wat hij of zij ook mogen verzamelen één van onze doelen is hen helpen hun collectie uit te breiden. Andere komen voor betaalbare tweedehands spullen zondermeer. Eigenlijk kwamen we tot de conclusie dat zowat iedereen iets verzameld of zoekt zijnde met de meest uitéénlopende smaken van dingen.

Wellicht is dit de eerste markt van die grootorde met effectief 4 km stands in deze pandemie periode welke nog niet volledig afgesloten kan worden. Vergeet zeker U mondmasker niet op te zetten. De looprichting is steeds rechts aanhouden. Dit soort markten werden als laatste versoepeld. Het is nu aan ieder zowel standhouders en bezoekers te bewijzen dat dit totaal ten onrechte was. Weken intense voorbereiding gingen vooraf. De oranje/zwart/witte bedrukte borden langs de invalswegen zullen allicht ook sommige lezers niet ontgaan zien.

Op deze dag worden de meest bizarre voorwerpen aangeboden en verhandelt. Naast mensen die een opkuis hielden staan er ook particulieren, brocanteurs met echte zeldzame stukken en rariteiten. Er staan ook enkele standhouders die overstoks en of goederen komende uit falingen, faillissementen aanbieden. Porselein allerhande en brocanten voorwerpen ect. zijn in veelvoud te vinden. Het is mogelijk om een prachtig schilderij op de kop te tikken of gewoon wat oude werktuiggereedschappen van in de tijd dat machines taboe waren. Er worden ook oude meubelen aangeboden.

Koopjes zijn zeker niet uitgesloten. Boekenliefhebbers vinden alvast diverse stands lectuur terug. Misschien vind je er wel de ontbrekende strip uit U collectie. Tweedehands cd’s en of platen vind je ook terug kortom te veel om alles op te noemen zelfs voor ons organisatoren is het vaak even kijken wat er aangeboden wordt. Je hebt al houw enige tijd nodig om alles grondig te bekijken en we zorgen er ook steeds voor dat iedereen het de moeite vindt om te komen. Elke keer opnieuw duiken er éénmalige verrassingen op.

Te volgen parkings: Grammene Warandekouter, Machelen Gottemstraat, Gottem Kappeledreef.                                                                                                        

Personen welke nog wensen deel te nemen hebben pech we zijn immers volzet. In het Antiek & Rommelmarkt milieu zijn we geen onbekenden voor vele. Het was dan ook vrij makkelijk om volzet te geraken. Gelukkig werd er versoepeld en konden we opnieuw beginnen en wordt Grammene onze negende markt in 2021. Wens je meer te weten over onze markten raadpleeg dan zeker www.hobby13.be

Geniet tijdens U bezoek van de ruime diversiteit van foodstanden. Gaande van friet over BBQ worsten – hamburgers – wafels – oliebollen – ijscreme. De Gezindsbond Grammene biedt lekkere worstjes en drankjes aan en is een meetingpoint voor vele lokale bewoners welke bij deze allemaal geïnviteerd wezen.

Personen welke vragen hebben kunnen deze door mailen naar [email protected] .

Team vzw RTP, vrijwilligers & Hobby Club-Eddy De Dapper

P.S. volgende:

        Blankenberge Graaf Jansdijk + omgeving 18/8

        Blankenberge Markt 21/8

        Harelbeke parking Forestierstadion 22/8

        Sint Michiels Brugge parking Veemarkt 11/9

        Gavere Markt & Nieuwstraat 19/9

       Ruddervoorde Sportstraat + omgeving 26/9

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...