Stad Deinze toert met mobiel skatepark langs de deelgemeentes

Skateboarding wint steeds meer aan populariteit bij de jeugd, ook in Deinze. Na de opening van het nieuwe skatepark in 2017 komt er nu ook een mobiel skatepark dat binnenkort in elke uithoek van de stad afwisselend kan worden geplaatst. Op die manier hoeven jongeren niet steeds naar het centrum te komen, en kunnen beginnende skaters dicht bij huis de kneepjes van het vak leren.

“Na de opening van het skatepark in 2017 kent de skatescène in Deinze een enorme boost. Steeds meer jongeren en kinderen vinden de weg naar het skatepark. Nu het skateboarden ook voor het eerst als Olympische sport te zien was in Tokio, zal het aantal geïnteresseerden alleen maar toenemen”, zegt Schepen van Jeugd Rutger De Reu. “Op zonnige dagen wordt het skatepark echt overspoeld door sporters, wat soms tot overlast zorgt. Om iedereen de kans te geven om te kunnen skaten was een uitbreiding nodig.”

“We krijgen ook geregeld de vraag om skateparken uit te bouwen in de deelgemeentes, omdat vooral beginnende skaters en steppers de afstand naar het skatepark groot vinden”, aldus schepen van Sport Sofie D’hondt, “zij sporten nu vooral op straat met hun vrienden uit de wijk.”

“We zijn gaan nadenken hoe we beide problemen konden oplossen en vonden een bedrijf in de regio die op maat veilige skate-infrastructuur kan maken die verplaatsbaar is. We bestelden in een eerste fase al twee curbs, een streetpine, twee schansen, een manual plateau en een rail, maar het is de bedoeling om dit de komende jaren nog uit te breiden. De toestellen zullen ook jaarlijks worden gekeurd.”, aldus Sofie D’hondt.

“De toestellen zijn momenteel geplaatst op de speelkoer van de oude Jongensschool in Hansbeke, maar het is de bedoeling dat die geregeld verplaatst worden naar andere dorpen en wijken, zodat iedereen dicht bij huis ze kan gebruiken. De informatie over deze ‘skate-on-tour’ zullen we communiceren via de facebook van de jeugd- en sportdienst.”, besluit Rutger De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...