Unieke vrijdagavonden in De Plaats

In de bar van kunstencentrum De Plaats (Kalkhofstraat 26B) kan je op vrijdagavond iets eten, vaak met live muziek op de achtergrond. Naast dj’s, jazzmuzikanten e.a. nodigen Lore en Katelijne ook het gloednieuwe Salonensemble De Plaats uit: een groepje van 4 professionele strijkers, die licht klassieke achtergrondmuziek brengen.

“De missie van De Plaats is om zoveel mogelijk kunst te injecteren in het dagelijks leven”, zegt Katelijne. “Onze bar speelt daarbij een belangrijke rol. Net als in elke andere bar kom je er binnen voor een drankje, maar bij dat drankje bieden wij heel wat extra’s: neem eens een kunstboek uit onze bibliotheek vast, bekijk een kleine expo in De Box,…”
Lore en Katelijne benadrukken dat niets daarvan hoeft. De Plaats wil kunst niet opdringen, maar meegeven als een vanzelfsprekend onderdeel van het leven, dat je beleeft zonder er actief mee bezig te zijn.   

Op vrijdagavond kan je in de bar ook iets te eten krijgen. Lore: “Wij presenteren telkens een lichte maaltijd van een cateraar uit de streek die wij het ontdekken waard vinden. Wil je enkel een glas wijn of een gin-tonic, dan kan dat natuurlijk ook. En zo vaak mogelijk krijg je er live achtergrondmuziek bovenop.”

Het concept van live achtergrondmuziek is op zich al uniek in Deinze, maar Lore en Katelijne voegen daar nog iets aan toe: “Vanuit het Rariteitenkabinet stelden we een eigen salonensemble samen. Dat is een groepje van professionele musici, die klassieke achtergrondmuziek brengen. In lang vervlogen tijdens wat zoiets normaal, maar nu hoor je live klassiek enkel nog bij recepties of feesten. Met ons salonensemble willen we klassiek opnieuw even “gewoon” benaderen als vroeger, zoals de jazz en andere zogenaamde lichte muziek nu.”

Vrijdagavond 10/9 speelt het salonensemble voor het eerst in De Plaats. De bar opent om 16u, vanaf 18u30 kan je ook wraps en salades van Eetalage bestellen en vanaf 19u30 komt daar een live “strijkje” achter. Een aanrader voor wie eens een heel ander soort vrijdagavond wil beleven! Vrije ingang.

Meer info op FB en Instagram (De Plaats Deinze) en op https://www.rariteitenkabinet.org/nieuws/.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...