Deinze organiseert opleiding EHBO en reanimeren

Stad Deinze heeft zich geëngageerd om het project ‘Deinze Hartveilig’ te verlengen. Dit project wil enerzijds de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand verhogen en anderzijds de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten. Stad Deinze investeerde reeds in de aankoop van AED-toestellen. Dit najaar organiseert ze opnieuw opleidingen EHBO en reanimeren voor inwoners en personeel.

“Elk jaar worden in ons land tienduizend mensen getroffen door een plotse hartstilstand”, zegt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor gezondheidszorg. “Om te voorkomen dat de hartaanval fataal afloopt, is het belangrijk om binnen zes minuten met reanimatie te starten. Als daarbij ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt wordt, vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk. Daarom organiseren we dit najaar opnieuw voor inwoners en personeelsleden opleidingen EHBO en reanimeren van een halve dag. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. In het eerste deel krijg je uitleg over EHBO in het algemeen en over AED-toestellen. Iedereen mag een AED gebruiken. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft alleen een stroomstoot als dat nodig is. In het tweede deel wordt de theorie omgezet naar praktijk en kan je de geleerde technieken uitoefenen op poppen”.

Data opleidingen

  • Zaterdag 20 november, 9 – 12 u. – Huis  van het Kind (Mouterijdreef 22, Deinze)
  • Zaterdag 20 november, 13 – 16 u. – Huis van het Kind (Mouterijdreef 22, Deinze)
  • Zaterdag 4 december, 9 – 12 u. – Oude jongensschool (Aarseleweg 20, Vinkt)
  • Zaterdag 4 december, 13 – 16 u. – Oude jongensschool (Aarseleweg 20, Vinkt)
  • Zaterdag 11 december, 9 – 12 u. – Gemeentezaal Vosselare (Vosselaredorp 51)

PraktischDeelname is gratis. Je kan je inschrijven bij de dienst welzijn, tel. 09 381 68 71 of [email protected]. Vermeld jouw naam, adres, geboortedatum en voorkeurdag.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...