Maaigemdijk en Astene Sas toegankelijker voor zwakke weggebruikers

Op zaterdag 9 oktober werd het nieuwe fiets- en voetgangersbrugje tussen Leieoever en Maaigemdijk officieel geopend. De werken hadden plaats in september en zijn voltooid.

brug maaigemdijk

Het stadsbestuur besliste om naast het bestaande iconische steile brugje een bijkomende vlakke brug te voorzien, die gebruiksvriendelijker is voor fietsers en voetgangers. Door de nieuwe brug worden Astene Sas en Maaigemdijk, twee van onze topbezienswaardigheden, voortaan ook veel toegankelijker.“ Het bestaande 19de eeuwse voetgangers- en fietsbrugje tussen Leieoever en Maaigemdijk in Astene is een echte landmark in deze prachtige groene zone”, klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “Ik ben ervan overtuigd dat elke Deinzenaar het iconische brugje kent en er al meerdere keren over gepasseerd is. Het behoort tot ons collectief erfgoed en zal behouden blijven.
Het is echter erg steil voor fietsers en voetgangers. Daarom beslisten we om er pal naast een nieuwe, vlakkere brug te voorzien. Als fietsstad vinden we het belangrijk dat onze infrastructuur veilig toegankelijk is voor de zwakke weggebruikers, in het bijzonder voor minder mobiele personen, kinderen en ouderen.”

“De nieuwe brug kost 70.420,16 euro (21% btw inbegrepen) en werd gefinancierd door de stad Deinze”, vult Johan Cornelis, schepen bevoegd voor openbare werken aan.

brug maaigemdijk

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...