Opendeurdag Onder ’t Perron

Nieuwsgierig naar wat er onder het perron van het station van Landegem gebeurt?
Kom gerust een kijkje nemen op hun opendeurdag op zaterdag 9 oktober!

Eind 2019 sloegen vijf voorzieningen voor personen met een beperking en enkele geëngageerde buren de handen in mekaar om de loketzaal van het oude stationsgebouw in Landegem om te bouwen tot een buurtpunt. Een plek waar buren, toevallige passanten, treinreizigers en personen met een beperking elkaar zouden kunnen ontmoeten. Een fijne plaats waar ruimte zou zijn voor inclusieve dagbesteding en verbindende projecten. Waar ook de buurtbewoners en lokale verenigingen een plek zouden vinden voor vergaderingen, workshops en tentoonstellingsruimte.
Het project kreeg de toepasselijke naam “Onder ’t Perron”.

In volle opstartfase van het buurtpunt brak echter de coronapandemie uit. Van “mekaar ontmoeten” was lange tijd geen sprake en de uitbouw van het project lag bijgevolg een groot jaar stil. Nu de coronamaatregelen opnieuw voldoende zijn versoepeld kreeg het buurtpunt een doorstart. Verschillende initiatieven vonden er al een plekje (vb. inpakken voor Feestvarken vzw, Mooimakers, verzamelen van plastic dopjes en kroonkurken, infoavonden m.b.t. duurzame mobiliteit, dagbesteding voor mensen met een beperking). Binnenkort gaat ook de maandelijkse buurtbabbel van start. Er wordt hard gewerkt aan de opstart van het stationswinkeltje en we hopen in 2022 een degelijke keuken te kunnen installeren.

Om de buren de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met het buurtpunt, organiseren we
met financiële steun van de stad Deinze (in de vorm van een coronabuurtbudget) op 9 oktober een eerste opendeurdag. Tussen 10u en 16u zijn alle Landegemnaren van harte welkom om een kijkje te nemen in onze gezellig ingerichte salon, te horen welke initiatieven er al op poten staan en wat er nog in de pijplijn zit, en – uiteraard – om een babbeltje te slaan bij een kop koffie en een stukje cake. Wie zelf een leuk idee heeft voor het buurtpunt kan het dan ook zeker voorstellen!
We verwelkomen jullie graag in het stationsgebouw van Landegem (stationsstraat 95).

Wie niet kan wachten om meer te weten te komen over dit gloednieuwe buurtpunt kan terecht op de website www.ondertperron.be of de facebookpagina Onder ’t perron | Facebook.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...