Week van de Fair Trade

Van 6 tot en met 16 oktober werkt stad Deinze opnieuw mee aan Week van de Fair Trade. Dat is een jaarlijkse campagne die fairtrade en fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker zet in heel België. Dit jaar vergeten we ook de tien mondiale uitdagingen niet. Deinze maakt er daarom dit jaar een lokaal, mondiale week van.

Lokaal, mondiale markt!

Op 15 oktober sluiten we aan bij de boerenmarkt in Landegem van 15 tot 18 uur. Lokaal en mondiaal ontmoeten elkaar voor een gezellige namiddagmarkt. Je kan er tal van lokale en mondiale initiatieven ontdekken om en rond de kraampjes. Door het organiseren van een markt die het beste van de lokale en wereld handel samenbrengt, werkt stad Deinze ook aan de tien mondiale uitdagingen.

Filmvoorstelling Honeyland

Op dinsdag 12 oktober kan je om 20 uur gratis naar de film Honeyland in Leietheater. De film stelt hedendaagse fundamentele vragen als ‘Hoe gaan wij om met de natuur?’ en ’Hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt?’ Een kritische blik op ons kapitalistische systeem. De toegang is gratis maar inschrijven is vereist via www.leietheater.be.

Boxfam op de markt met koffiestop

Tijdens de Week van de Fair Trade krijgt de Boxfam een plaatsje op de wekelijkse markten. Hier kan je verschillende producten uit de Oxfam Wereldwinkel aankopen.
Marktbezoekers krijgen een gratis koffie aangeboden bij aankoop van een product of in ruil voor een kort gesprekje met één van onze mondiale vrijwilligers.

  • woensdag 6 oktober van 8 – 12 uur: Deinze
  • vrijdag 8 oktober van 8 – 12 uur: Nevele
  • zaterdag 9 oktober van 8 – 12 uur: Petegem
  • dinsdag 12 oktober van 8 – 12 uur: Hansbeke

Wedstrijd De stoel

Van 1 tot en met 25 oktober verschijnt onze fairtradestoel elke weekdag in een andere deelgemeente. 

Elke dag om 18 uur verschijnt op de Facebookpagina van stad Deinze een foto van onze stoel. Stuur naar [email protected] (1) de correcte deelgemeente en (2) de specifieke locatie op de foto. Het eerste juiste antwoord wordt beloond met een prijzenpakket, samengesteld uit producten van de lokale handel uit de deelgemeente waar de stoel zich bevindt. 

Wedstrijd: Fairtrade logo’s

Doe mee aan onze fairtradewedstrijd voor meer eerlijke handel in de wereld. Verzamel tot eind oktober tien fairtradelogo’s van verschillende producten en kleef ze op het wedstrijdformulier. Maak kans op een cadeaubon van Deinze ter waarde van 100 euro of één van de tien cadeaubonnen van 20 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...