Winnaars cultuurprijzen en kortverhalenwedstrijd

Op zondag 24 oktober maakten stad Deinze en de stedelijke cultuurraad in Leietheater de winnaars bekend van de cultuurprijzen en de kortverhalenwedstrijd 2021.

Kortverhalenwedstrijd

De tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd werd een heuse recordeditie, met maar liefst 305 auteurs uit binnen- en buitenland. Uiteindelijk werden 256 geldige inzendingen voorgelegd aan de jury, onder leiding van Carlos Alleene.

Deze jury bekroonde de inzendingen van Annemijn Verleysen (De Sleutel) uit Brasschaat en van Geert Viane uit Brugge (De stier uit Agadir) met een eervolle vermelding.

Als winnaar werd ‘Gisteren ging ik naar de bergen. Maar eerst boterhammen!’ van Ulrike Mees uit Drongen bekroond. Een verhaal dat met een mooie gelaagdheid werd geschreven en zich bedient van nostalgisch en schitterend taalgebruik. 

De drie winnende kortverhalen van de Kortverhalenwedstrijd zijn gebundeld in een brochure die gratis wordt verspreid via de cultuurdienst/Leietheater, bibliotheek en dienstencentrum Leiespiegel.

Cultuurprijzen

Er werden ook drie cultuurprijzen uitgereikt aan personen en verenigingen die zich de afgelopen jaren in Deinze verdienstelijk hebben gemaakt op socio-cultureel vlak. In de categorie cultuurspreiding werd Arscene vzw de winnaar, bij de categorie educatie werd vzw De Kunstgreep de laureaat en voor de categorie Erfgoed werd de Heemkundige Kring Het Land van Nevele bekroond. 

Schepen van cultuur Rutger De Reu reikte een bijzondere cultuurprijs voor algemene culturele verdienste uit aan John De Vlieger

“Als journalist schreef John 45 jaar lang alles neer wat er zich in Deinze afspeelde. Met een warm hart voor de stad en haar inwoners is hij een vertrouwd gezicht op elke activiteit, gebeurtenis en steen die hier in Deinze werd verlegd. Als ambassadeur van de Leiestreek deelt hij zijn liefde voor Deinze graag met zoveel mogelijk anderen. Als officiële greeter en bestuurslid van Pasar lokte hij duizenden mensen naar onze stad” lichtte cultuurschepen Ruger De Reu toe.

De winnaars van een cultuurprijs ontvingen een bijzonder keramiekbeeldje van Toine Delva en een geldprijs van 500 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...