Hij komt, hij komt !!!! Sintintocht Deinze zondag 21 november

Op zondag 21 november doen Sinterklaas en zijn roetpieten hun intrede in onze stad! In de voormiddag zal Sinterklaas de kinderen van deelgemeente Astene bezoeken, ’s namiddags vaart hij het centrum Deinze binnen met zijn boot. Alle kinderen van Deinze en omstreken zijn vanaf 14 uur welkom op het Sint-Poppoplein om Sinterklaas en zijn roetpieten op te wachten langs de kade. Omstreeks 15 uur zal de Sint met zijn gevolg aanmeren. Op basis van de federale coronamaatregelen is een mondmasker verplicht vanaf 10 jaar en een Covid Safe Ticket vanaf 12 jaar en twee maanden. Voor en na de aankomst aan het Sint-Poppoplein is in Leietheater de minimusical ‘De Spiekpietjes’ voorzien. Beide voorstellingen zijn ondertussen uitverkocht.

Sinterklaas Fietsstoet en meet and greet met Sinterklaas in Astene
Op zondag 21 november kunnen kinderen om 9.30 uur Sinterklaas en zijn roetpieten komen wakker schreeuwen aan zijn logeerplek in ’t Oud Sashuis aan Astene Sas. Hopelijk zijn de stemmetjes goed gesmeerd want Sinterklaas staat erom gekend graag lang en diep uit te slapen.

Omstreeks 10 uur vertrekt een knotsgekke fietsstoet met Sinterklaas en Mega Mike in de Deinse fiets DE MAX en de roetpieten op gekke fietsen en tandems door het centrum van Astene. Het parcours gaat van Astene Sas via Hellestraat, Pontstraat, Vrouwenstraat, Nieuwstraat, Parijsestraat, Achterstraat, Pontstraat en Hellestraat terug naar Astene Sas. Sinterklaas en de roetpieten nemen langs het parcours ruim de tijd om de kinderen te begroeten en iets lekkers uit te delen. Kinderen en hun ouders kunnen met de fiets aansluiten bij deze stoet.

Vanaf 11 uur zijn kinderen en hun ouders opnieuw welkom aan ’t Oud Sashuis waar een meet and greet met Sinterklaas en zijn roetpieten mogelijk is. Voor sfeer en gezelligheid worden hierbij vuurkorven en overheerlijke warme chocolademelk voorzien. De coronapieten zullen ervoor zorgen dat elk gezin op een veilige manier en op afstand een gesprekje kan voeren met de Sint en pieten.

Het voormiddagprogramma in Astene is een organisatie van het stadsbestuur Deinze in samenwerking met Actief Astene. Kinderen en ouders worden gevraagd zoveel mogelijk met de fiets naar ’t Oud Sashuis te komen.

Aankomst van Sinterklaas met zijn boot langs het Sint-Poppoplein in Deinze

Vanaf 14 uur zijn alle kinderen van harte welkom op het Sint-Poppoplein voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en zijn roetpieten per boot. Sinterklaas zelf wordt tegen 15 uur verwacht aan het Sint-Poppoplein. Publieksopwarmers en een dj zullen vanaf 14 uur het wachten aangenamer maken en zorgen voor een sfeervol Sinterklaasfeest op het Sint-Poppoplein tot 16 uur.

Voor dit evenement wordt het Sint-Poppoplein afgebakend. Bij het binnenkomen via de ingang in de Kaaistraat achter de kerk of via de ingang aan Leiedam ter hoogte van Brasserie Bruno, wordt iedere aanwezige ouder dan 12 jaar en twee maanden gevraagd een Covid Safe Ticket voor te leggen met een identiteitsbewijs. Hou dit bij de hand zodat het scannen vlot verloopt. Bovendien moet iedereen vanaf 10 jaar een mondmasker dragen. Ook tijdens het evenement zelf zal de organisatie verschillende maatregelen nemen om het evenement veilig te laten verlopen.

Minimusical ‘De Spiekpietjes’

Om 13.30 uur en om 16 uur worden gezinnen in Leietheater verwend met de heerlijke minimusical ‘De Spiekpietjes’. Wat moet je zoal kunnen om een écht spiekpietje te zijn? Krijgen de Pietjes op het einde hun Spiekpietjesdiploma van Sinterklaas? Deze musical werd gecreëerd door Tom Dewulf en Jolijn Antonissen van Weerwolf. Dit energieke duo zingt bekende en nieuw geschreven Sinterklaasliedjes. Samen met een flinke dosis humor en tal van leuke dansjes wordt dit de perfecte familievoorstelling voor en na de intrede van de Sint in Deinze. Alle tickets voor beide voorstellingen zijn ondertussen de deur uit.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...