The Neon Run 27.11: een droom die uitkomt

Drie laatstejaarsstudenten aan de Arteveldehogeschool organiseren op zaterdag 27 november de eerste editie van The Neon Run. Dit is een nachtelijk sportevenement voor jongvolwassenen te Deinze waarbij de deelnemers letterlijk en figuurlijk in de verf worden gezet. De studenten willen met dit evenement aantonen dat sporten ook op een vernieuwende en interactieve manier kan. De opbrengst van The Neon Run gaat naar het goede doel Make A Wish.

Work hard, play harder
Tijdens de coronapandemie hebben erg veel mensen een nieuwe passie gevonden, namelijk joggen. De organisatoren van The Neon Run spelen in op deze trend. Zelf noemen Tessa, Jelle en Maarten het “joggen met een kleurrijke twist”. De deelnemers lopen of wandelen langs een verlicht neonparcours van 5km. Eens de sportievelingen de finishlijn bereiken, kunnen ze zich volledig laten gaan op de afterparty. Daar zal de dansmuziek verzorgd worden door plaatselijk bekende dj’s als Bibendum, Simplex en Avack.

The Neon Run maakt dromen waar de opbrengst van The Neon Run gaat naar het goede doel Make A Wish. Dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen met een levensbedreigende medische aandoening. Het team van meer dan 120 vrijwilligers zorgt er niet alleen voor dat de kinderdromen werkelijkheid worden, maar dit doen ze ook volledig gratis. Het vervullen van de wensen kost natuurlijk een hoop geld, en daar willen de organisatoren van The Neon Run graag bij helpen. “Bright events wil, net als Make A Wish, inspelen op creativiteit en samenhorigheid. De deelnemers krijgen de kans om zich volledig onder te dompelen in opvallende kleuren. Fantasie mag er de vrije loop gaan. Als je ervan kan dromen, dan kan het ook werkelijkheid worden” zegt Jelle Rijdant, medeorganisator van The Neon Run. Voor meer informatie of tickets kan je terecht op 

www.TheNeonRun.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...